Tijekom proteklog vikenda je na području PU istarske evidentirano od čega sedam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreće s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama jedna je osoba teško, a devet osoba lakše ozlijeđeno. Utjecaj alkohola nije evidentiran u prometnim nesrećama.

Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 563 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 33 vozača i pet vozila.

U noći 27. na 28. lipnja je na području PU istarske provedena prometna akcija „Kontrola alkoholiziranosti vozača i kontrola vozača na opojne droge“.

Utvrđeno je ukupno 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u naselju Štrmac  oko 3.20 sati, kada je 26-godišnji vozač upravljao automobilom Seat Ibiza, pod utjecajem alkohola od 1.65 promila. Vozač je isključen iz prometa, te mu je određena kazna u iznosu od 10000 kn i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.
 
U nedjelju oko 17.20 sati policijski službenici su na Istarskom ipsilonu, između čvora Medaki i odmorišta Limska Draga zatekli 68-godišnjaka koji je upravljao automobilom Volkswagen, brzinom od 183 km/h, na mjestu gdje je ograničenje brzine 110 km/h. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine, vozaču je određena kazna u iznosu od 5000 kn i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije na teritoriju RH u trajanju od 1 mjesec.

(iPress)