Policija je u podrumu objekta u Pazinu pronašla 23 komada streljiva, a na obali u Premanturi protuzrakoplovno topničko streljivo, izvijestila je u utorak Policijska uprava istarska.

Pazinska je policija jučer zaprimila dojavu žene koja je prilikom čišćenja podruma u Pazinu pronašla 23 komada streljiva. Pulska policija je također jučer zaprimila dojavu muškarca da je na obali na području Premanture pronašao eksplozivno sredstvo. Utvrđeno je da je riječ o protuzrakoplovnom topničkom streljivu pa su ga policijski službenici preuzeli radi uništenja.

PU istarska podsjetila je da akcija ''Manje oružja – manje tragedija'', koju MUP provodi u suradnji s programom UN-a za razvoj, još uvijek traje, pa građani mogu predati zabranjeno oružje ili oružje koje posjeduju bez dozvole.

Također upozorava građane da budu oprezni i ako pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, nikako ih ne pokušavaju samostalno uklanjati, već o tome odmah obavijeste policiju, izvijestila je PU istarska. (iPress)