Policija je utvrdila da su dvojica muškaraca, čija su smrznuta tijela pronađena u ponedjeljak u šumi između naselja Slatinski Drenovac i Velika na planini Papuk, s područja Požeško-slavonske županije, priopćeno je u utorak iz PU virovitičko-podravske.

Nakon provedene identifikacije utvrđeno je kako je riječ o 26-godišnjaku i 38-godišnjaku s područja Požeško-slavonske županije.

To su na prepoznavanju tijela u Općoj bolnici Virovitica potvrdili članovi njihovih obitelji, priopćila je Policijska uprava virovitičko-podravska.

Lokalni mediji su objavili da je jedan muškarac iz Požege, a drugi iz Češljakovaca kraj Kaptola. Neslužbeno navode da na tijelima nisu pronađeni tragovi nasilja, a točan uzrok smrti saznat će se u srijedu nakon obdukcije.

Pretpostavlja se da je riječ o smrzavanju jer nisu bili odjeveni i obuveni za zimski boravak u šumi. Nisu poznati razlozi zašto se dvojac nekoliko dana zadržao na Papuku.

Tijela dvojice muškaraca pronađeni su na Papuku, na nadmorskoj visini od približno 600 metara u predjelu gdje je tog dana palo 30-tak centimetara snijega.

Kako je policija ranije priopćila, tijelo prve osobe pronašli su jučer oko 9, 45 sati djelatnici tvrtke koja se bavi čišćenjem snijega ralicom, dok je drugo tijelo pronašao 41-godišnjak oko 15 sati na drugoj lokaciji, dolaska do šumskih radnih strojeva.

ba tijela su, po nalogu Županijskog državnog odvjetnika u Bjelovaru, prevezena na odjel patologije u virovitičku Opću bolnicu radi obdukcije i utvrđivanja identiteta.

(Hina)