Rovinjska i pulska policija su dovršili kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom te utvrdili sumnju da je na području Rovinja i Pule počinio osam kaznenih djela teška krađa i jedno kazneno djelo računalna prijevara (u pokušaju).

Temeljem prikupljenih operativnih saznanja, policija je jučer oko 14 sati u Puli uhitila 42-godišnjaka. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je u popodnevnim satima 28. srpnja prošle godine na parkiralištu u Limskom kanalu provalio u automobil Opel, njemačke registarske oznake, na način da je razbio staklo na vratima te iz unutrašnjosti otuđio torbu s novčanikom, novcem, osobnim dokumentima i bankovnim karticama, čime je oštetio 31-godišnjeg njemačkog državljanina za više tisuća kuna.

Na isti je način 31. srpnja prošle godine na parkiralištu u blizini plaže Palud provalio u automobil Audi, riječke registarske oznake te otuđio novčanik s osobnim dokumentima i bankovnim karticama, čime je oštetio 54-godišnjeg hrvatskog državljanina za nekoliko stotina kuna.

Sumnjiči ga se da je i u popodnevnim satima 6. veljače ove godine na parkiralištu u uvali Veštar provalio u automobil Hyundai, slovenske registarske oznake, iz kojeg je otuđio ruksak s dva novčanika, mobitelom i drugim predmetima, čime je oštetio 52-godišnjeg hrvatskog državljanina za više tisuća kuna. Otuđenom bankovnom karticom je potom pokušao u Leonardellijevoj ulici u Puli podignuti novac, u čemu nije uspio.

Također, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 42-godišnjak u razdoblju od 3. do 15. veljače na području Pule u popodnevnim satima provalio u pet automobila čime je oštetio vlasnike za više tisuća kuna. Prvo je u blizini tvrđave Punta Christo u Štinjanu provalio u automobil Mazda, zagrebačke registarske oznake, u vlasništvu 33-godišnjeg hrvatskog državljanina, iz kojeg je otuđio torbu s raznim predmetima. Potom ga se sumnjiči da je na Puntiželi provalio u automobil VW i Peugeot, pulskih registarskih oznaka, u vlasništvu 57-godišnje i 68-godišnje hrvatske državljanke, iz kojih je otuđio torbu i ruksak s novčanicima, mobitelima i drugim predmetima.

Također, kod lučice Portić u Peroju provalio je u automobil Peugeot, pulske registarske oznake, u vlasništvu 29-godišnje hrvatske državljanke, iz kojeg je otuđio ruksak s novčanikom, mobitelom i drugim predmetima. U Dugoj uvali provalio je u automobil Renault, pulske registarske oznake, u vlasništvu 54-godišnjeg hrvatskog državljanina, iz kojeg je otuđio torbu s novčanikom i drugim predmetima.

Osumnjičeni muškarac će uz kaznenu prijavu danas biti priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. (iPress)