Jučer je u Hrvatsku, preko graničnog prijelaza Plovanija, pokušalo ući pet slovenskih državljana s krivotvorenim nalazima PCR testova.

Naime, prvo je oko 9 sati na granični prijelaz pristupio 43-godišnji slovenski državljanin, a obavljenim provjerama utvrđeno je kako je nalaz PCR testa kojeg je predočio policijskim službenicima krivotvorina te da ga je kupio u Ljubljani.

Potom su oko 10.35 sati na granični prijelaz pristigla dva maloljetnika, a s obzirom da su policijski službenici posumnjali i u vjerodostojnost njihovih testova, obavili su provjere sa zdravstvenom ustanovom koja ih je navodno izdala. Utvrdili su kako je riječ o krivotvorenim nalazima testa te da su ih maloljetnici sami izradili na računalu.

Na istu zamisao došli su i 78-godišnjak i 64-godišnjakinja, koji su na granični prijelaz pristigli oko 13.30 sati. I za njihove testove su policijski službenici utvrdili da su krivotvoreni, odnosno da su ih muškarac i žena sami izradili na računalu.

Protiv svih osumnjičenih policija će podnijeti kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenje isprave. (iPress)