U posljednja 24 sata na hrvatskim je prometnicama pognulo petoro ljudi na širem zagrebačkom, riječkom i zadarskom području te u tunelu Mala Kapela.

U sudaru dvaju vozila u tunelu Mala Kapela, zbog čega je tunel bio zatvoren do 15,45 sati, u utorak je poginuo strani državljanin (75) iz automobila njemačkih registarskih oznaka.

Ranije u jutarnjim satima, prilikom slijetanja vozila s kolnika kod Svetog Ivana Zeline, poginuo je 5-godišnji dječak, dok je u večernjim satima ponedjeljka na cestama zabilježeno troje smrtno stradalih.

Dva mladića u dobi od 21 i 20 godinu poginula su u ponedjeljak navečer kod mjesta Kožino, a 59-godišnji vozač kod mjesta Čavle blizu Rijeke.

Prema podacima MUP-a u 2020. na cestama je poginulo 60 osoba manje nego godinu ranije i najmanje od osamostaljenja Hrvatske.

Pozitivan trend nastavljen je i u prva tri ovogodišnja mjeseca u kojima je bilo osam poginulih manje nego u prva tri mjeseca 2020. No, u travnju je dosada već poginulo 15 osoba, kao u cijelom prošlom mjesecu.

(Hina)