Jučer su na istarskim prometnicama zatečena tri vozača s više od 2 promila alkohola.

Udario u parkirana vozila i pobjegao 

U nedjelju oko 14,40 sati u Svetom Ivanu dogodila se prometna nesreća kada je 53-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,79 promila upravljao automobilom Renault Megane, pulske registarske oznake. Vozač je zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad automobilom te je na pješačkom nogostupu udario automobil Škoda, pulske registarske oznake u vlasništvu 25-godišnjaka. Od siline udarca Škoda je prednjim dijelom udarila u automobil BMW, pulske registarske oznake, kojeg je ispred njega parkirao 41-godišnjak. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom, vozač Renaulta se udaljio s mjesta nesreće. Operativnim radom na terenu, policijski službenici su ubrzo pronašli vozača Renaulta te je smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega se zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama pokreće prekršajni postupak.

U Vodnjanu zaustavljen s 2,49 promila

U nedjelju oko 02,10 sati u Ulici 1. maja u Vodnjanu, policija je zaustavila 27-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 2,49 promila upravljao automobilom Golf. Vozač je isključen iz prometa te mu je određena kazna od 10.000,00 kuna i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

S gotovo 3 promila skrenuo s ceste i zapeo u blatu

Noćas oko ponoći 67-godišnji slovenski državljanin je pod utjecajem alkohola od 2,97 promila upravljao automobilom Seat, slovenske registarske oznake, iz smjera Buja u smjeru Umaga. U naselju Petrovija vozač se nije kretao svojom prometnom trakom već je izašao van kolnika gdje se kretao zemljanom površinom sve dok automobil nije zapeo u blatu. Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je uhićen i smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega se zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama pokreće prekršajni postupak. (iPress)