Pulska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila sumnju da je 27-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine počinio kazneno djelo teška tjelesna ozljeda, a da je 39-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela prijetnja i povreda djetetovih prava.

U subotu, 6. kolovoza oko 16 sati, na Narodnom trgu u Vodnjanu došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane dvojice muškaraca te je u sukobu jedan od njih teško ozlijeđen.

Utvrđeno je kako je 39-godišnji hrvatski državljanin verbalno napao 27-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, nakon čega ga je počeo udarati šakama te ga je srušio na tlo, a potom je 27-godišnjak iz torbe izvukao čekić kojim je udario 39-godišnjaka u predjelu glave te ga je teško ozlijedio.

Nakon što su obojica pristigla u bolnicu, 39-godišnjak je, unatoč ozljedi, nastavio s protupravnim ponašanjem pa je tako uputio prijetnje smrću 27-godišnjaku i 30-godišnjakinji, a sve je to učinio pred maloljetnim djetetom.

Policija će protiv osumnjičenog državljanina Bosne i Hercegovine podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetniku, dok je osumnjičeni hrvatski državljanin jučer u večernjim satima priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. (iPress)