Pulska je policija provela kriminalistička istraživanja nad ukupno sedam osoba zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Prvo kriminalističko istraživanje provedeno je nad 27-godišnjakom i 53-godišnjakom, dok je drugo kriminalističko istraživanje provedeno nad 37-godišnjakom, 42-godišnjakom, 45-godišnjakinjom, 52-godišnjakinjom i 60-godišnjakom.

Policijski službenici su 2. prosinca oko 22.25 sati u Radićevoj ulici u Puli zaustavila automobil Toyota, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 27-godišnjak, dok se na mjestu suvozača nalazio 53-godišnjak. Prilikom nadzora, 27-godišnjak je kod sebe posjedovao 0.3 grama marihuane, a 53-godišnjak 50 grama amfetamina, zbog čega su obojica uhićeni i dovedeni u prostorije policijske postaje. Po dovršetku kriminalističko istraživanja zbog sumnje da se bave preprodajom droge osumnjičeni muškarci su u večernjim satima 3. prosinca privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Reklamacija nije uspjela

Drugo kriminalističko istraživanje započelo je nakon što je policija 3. prosinca oko 17 sati zaprimila dojavu da su u stan u Koparskoj ulici došla dva muškarca s pištoljem. Utvrđeno je kako se radi o 37-godišnjaku i 42-godišnjaku koji su, nezadovoljni kvalitetom kupljene droge, s pištoljem tražili od 52-godišnjakinje i 60-godišnjaka da im vrate novac. Policijski službenici uhitili su dvojicu muškaraca, a pretragom stana 52-godišnjakinje i 60-godišnjaka pronašli su 13.7 grama amfetamina, 32.4 grama marihuane i 552 grama rezanog duhana. Policijski službenici također su utvrdili da je od muškarca i žene drogu kupila 45-godišnjakinja koja ju je onda dalje dala 37-godišnjaku i 42-godišnjaku, a koji su nezadovoljni kvalitetom, zahtijevali povrat novca, s obzirom da se i sami bave preprodajom droge.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 4. prosinca u večernjim satima, policijski službenici su u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske  priveli 37-godišnjaka i 42-godišnjaka zbog sumnje da su preprodavali drogu, ali i zbog sumnje da su počinili kazneno djelo iznuda. Preostale navedene osobe privedene su u pritvorsku jedinicu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. (iPress)