Gradonačelnik Otoka i bivši HDZ-ov saborski zastupnik Josip Šarić uhićen je u ponedjeljak ujutro u akciji policije i Uskoka.

Ne otkrivajući identitet vukovarsko-srijemska policija je izvijestila da u koordinaciji s Uskokom provodi kriminalističko istraživanje na području Slavonije nad jednom osobom zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv službene dužnosti.

"Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja osumnjičena osoba bit će predana pritvorskom nadzorniku, a policija će protiv nje podnijeti kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta", navode u priopćenju.

Uskok je izvijestio da je uhićenje i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat kriminalističkog istraživanja koje po njihovu nalogu provodi Policijska uprava Vukovarsko-srijemska.

Navedene radnje provode se na području Slavonije i Zagreba protiv osobe za koju se osnovano sumnja da je počinila koruptivno kazneno djelo, objavio je Uskok.

Dodaju da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju i pravodobno obavijestiti javnost.

Šarić je prošloga tjedna dao ostavku na dužnost saborskog zastupnika. 

Kako doznaje HRT, Šarić se tereti za nezakonito trošenje gradskog novca. Policija je iz Gradske uprave u Otoku iznijela dokazni materijal.

Istraživanja se provode već mjesecima. Ispitani su bivši i sadašnji djelatnici Gradske uprave.

Šarić je podnio ostavku na mjesto saborskog zastupnika što znači da USKOK nema zapreka protiv njega voditi kazneni postupak.

Kako doznaje HRT, Šarić je danas namjeravao dati ostavku i na mjesto gradonačelnika Otoka. (Hina/iPress)