Građanima s prebivalištem na području grada Poreča i pripadajućih naselja, kojima se izdaje propusnica temeljem točke 2e (iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i ostalih potrepština) Odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o zabrani napuštanja mjesta prebivališta od 23. ožujka 2020., Stožer civilne zaštite Grada Poreča izdaje propusnice na način da se:

-          ime i prezime, OIB, Adresa, broj telefona, e-mail 

-          razlog korištenja propusnice

-         dostave na mail adresuOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Skenirana i ovjerena propusnica će se dostaviti mailom na adresu pošiljatelja.

Zahtjev za izdavanja propusnice može se dostaviti i putem telefona 052/451-099 te će ga ispuniti dežurna službena osoba.

Vrijeme izdavanja propusnica je radnim danom od 8 do 12 sati, a zahtjevi koji pristignu nakon 12 sati bit će izdani sljedeći dan.

Još jednom napominjemo, vezano uz brojne upite s područja drugih općina i gradova, da se obrate Stožerima civilne zaštite svojih općina ili Stožeru civilne zaštite Istarske županije na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Svi oni koji trebaju propusnicu radi obavljanja posla trebaju se obratiti svojim poslodavcima. Primjerak propusnice za poslodavce koji će ih izdavati djelatnicima preuzmite u prilogu.

Molimo građane da se savjesno i odgovorno pridržavaju protuepidemijskih mjera. Propusnicu ne mogu dobiti osobe u samoizolaciji te je svako kršenje ove mjere podložno sankcijama prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

PROPUSNICE NISU POTREBNE ZA KRETANJE GRAĐANA UNUTAR GRADA POREČA I PRIGRADSKIH NASELJA KOJA SPADAJU POD GRAD POREČ, stoji u priopćenju Grada Poreča.

(iPress)