Danas od 15 sati u promet je puštena novoobnovljena Fažanska cesta, izvijestili su iz Općine Fažana. U cijelosti je rekonstruirano 1.100 metara u dvije faze, od Valbandonskog mosta do Šuride, odnosno do skretanja za Puntiželu. Rekonstruirana je i dionica na kojoj su bile česte teške prometne nesreće, rekao je načelnik Fažane Radomir Korać.

Podsjetio je kako se na cesti Fažana-Veli Vrh, kako bi se povećala sigurnost prometa i smanjio broj prometnih nezgoda, početkom listopada započelo  s radovima izvanrednog održavanja, odnosno cjelovite rekonstrukcije sa svom potrebnom infrastrukturom. 

Radove je, osim obilnih kiša, dijelom usporilo i naknadno postavljanje plinske mreže od strane pulske Plinare. U sklopu radova postavljena je nova oborinska odvodnja, nogostup s jedne strane prometnice uz novo ugibalište za autobuse javnog gadskog prijevoza. Također postavljena je i nova javna rasvjeta, te jedna od dvije bazne stanice za električne bicikle.

- Tako da napokon možemo reći da je ovaj dio Fažanske jedna moderna i puno sigurnija prometnica, kako za naše građane koji svakodnevno prometuju do Pule i natrag, tako i za turiste za koje se nadamo da će, kada prođe korona-kriza ponovo stižati u Istru i Fažanu, rekao je Korać.

Investitor je Županijska uprava za ceste (radove sufinancira Općina Fažana), a izvođač radova Cesta d.o.o. Pula. (iPress)