Motovunsko općinsko vijeće je u utorak održalo svoju redovitu sjednicu na kojoj je napravljen novi korak u pripremi projekta poticanja stanogradnje u naselju Divjaki.

Općinsko vijeće je jednoglasno usvojilo odluku kojom se određuju uvjeti ustanovljavanja i postupak natječaja za osnivanje prava građenja u svrhu stanovanja u naselju Divjaki, snažne demografske mjere Općine Motovun. Očekuje se da će na sljedećoj sjednici biti usvojen i urbanistički plan uređenja i tako će se tijekom jeseni pokrenuti prvi motovunski program poticanja stanogradnje koji mlade obitelji nestrpljivo iščekuju.

Mogućnost osnivanja prava građenja je bila razlog da se donese i nova odluka o gospodarenju nekretninama u vlasništvu općine s ciljem da se urede svi oblici raspolaganja nekretninama, pa tako i pravo građenja, poručili su iz Motovuna.

Komunalno društvo Motovun Park podnijelo je godišnje izvješće o svojem radu, a usvojeno je bez posebne rasprave.

U Općini Motovun s ponosom ističu da su prvi koji su odlučili na jasan i transparentan način pristupiti odgovornom financijskom upravljanju u vremenu u kojem višemjesečne epidemiološke mjere neprestano mijenjaju ekonomske procese.

Općina Motovun odredila je smjernice za izradu izmjena i dopuna Proračuna Općine Motovun za 2020. godinu zbog posljedica epidemije COVID-19, kojima se određuju prilagođene proračunske mjere cjelokupnog poslovanja Općine te se određuje da će se do daljnjeg provoditi samo investicijski projekti koji su u tijeku. Socijalni programi i programi demografske obnove provode se na jednaki način i u jednakom intenzitetu bez ikakvih izmjena.

(iPress)