Osamnaest članova futsal reprezentacije Maroka koji su boravili u Poreču i negativni su na testiranju na Covid-19 otputovali su u nedjelju iz Pule posebnim čarter letom, a troje zaraženih će otići u ponedjeljak, rekao je Hini načelnik istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Naime, nakon što su u protekla tri dana tri člana marokanske futsal reprezentacije, koja je boravila u Poreču, bila pozitivna na koronavirus, u nedjelju ujutro osamnaest članova reprezentacije koji su negativni na Covid-19 posebnim čarter letom iz Pule otputovali su za Rabat, dok će preostala tri igrača koja su zaražena koronavirusom put Maroka krenuti u ponedjeljak.

"S trojicom zaraženih u Poreču su do sutra ostala još dva člana reprezentacije u pratnji, i to liječnik i službeni predstavnik reprezentacije, koji će u ponedjeljak također posebnim čarter letom otputovati u Maroko" - rekao je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Inače, tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 219 uzoraka briseva na Covid-19, od kojih su potvrđene dvije novozaražene osobe. U oba slučaja radi se o osobi iz mjera samoizolacije, bliski kontakt već poznate pozitivne osobe.

Trenutno je u Istri 55 aktivnih Covid-19 pozitivnih osoba, a u mjerama samoizolacije nalazi se 373 osobe.

(Hina)