Načelnici općina Sv. Petar u Šumi i Konavle u četvrtak su u Cavtatu potpisali Povelju o prijateljstvu i suradnji. Postupajući u duhu ideje o povezivanju raznih dijelova Hrvatske, temeljem Odluke o prihvaćanju teksta Povelje od strane Općinskog vijeća Općine Sv. Petar u Šumi i Općinskog vijeća Općine Konavle, a u skladu sa odredbama važećih Zakona o načelima lokalne samouprave kao i odredbama Statuta Općine Sv. Petar u Šumi i Općine Konavle, povelju su potpisali načelnici dr.sc. Mario Bratulić i Božo Lasić.

Općina Sv. Petar u Šumi i Općina Konavle izražavaju namjeru da partnersku i prijateljsku suradnju nastave promocijom Općine Sv. Petar u Šumi i Općine Konavle, kako u Republici Hrvatskoj, tako i u inozemstvu, te razmjenom službenih delegacija obiju jedinica lokalne samouprave na područjima:
- kulturne suradnje
- suradnje na području gospodarstva
- razmjene informacija na području komunalnog uređenja
- suradnje na području turizma
- sportske suradnje
- suradnje između škola, djece i mladeži
- suradnje udruga građana
- povezivanje s drugim europskim gradovima

Potpisnici povelje uvjereni su da prijateljstvo doprinosi boljem upoznavanju, uzajamnom poštovanju, slobodi, miru i napretku s ciljem trajnog uspostavljanja prijateljskih veza između Općina Sv. Petar u Šumi i Konavle. Činu potpisivanja Povelje o prijateljstvu svjedočio je ministar Gospodarstva i održivog razvoja, Tomislav Čorić.

(iPress)