Još 17. studenoga prošle godine pompozno su najavljeni radovi na rekonstrukciji Premanturske ceste u sklopu kojih će se u prvoj fazi izgraditi kružno raskrižje. Izvođač radova, tvrtka Ceste d.o.o. u posao je bila uvedena još 9. studenog kako bi dovršili pripremne radnje za zatvaranje tog dijela prometnice i početak radova. 

Okončanje radova na toj dionici najavljeno je i zapisano na ploči do 30. prosinca.  

Rekonstrukcija tog dijela Premanturske ceste uključuje i izgradnju rotora na raskrižju sa Valdebečkim i Kavrerskim putem, infrastrukturu te nogostupe, a ukupno je planirano utrošiti 10,2 milijuna kuna. 

Od tada ni glasa ni iz Grada Pule ni iz tvrtke Cesta. Poslovično kašnjenje radova kojima se, unatoč postavljenom roku, ne nazire kraj - barem ako je suditi po izgledu gradilišta. Vrlo vjerojatno ćemo nakon 'prozivanja' uskoro dobiti pojašnjenje kako je bilo puno kišnih dana, a nekoliko puta je i bura zapuhala što je valjda teško predvidjeti usred zime. 

Pretpostavljamo da ni oni koji su se ponadali kako će se ovaj put poštivati planirani rokovi nisu previše iznenađeni kašnjenjem no, bilo bi pristojno da se gradonačelnik Miletić barem ispriča vozačima koji po blatnjavim cesticama punih rupa, nanosa blata i vode voze ne zna se do kada. 

Kako su nakon prve faze najavljeni i radovi na rekonstrukciji dijela Valdebečkog puta do Ulice Jasne Crnobori te rekonstrukciji Premanturske do Alverdea, s rokom od navodno 150 dana, strah nas je zapitati se do kada će sve ovo potrajati.

Podsjetimo, rekonstrukcija tog dijela Premanturske ceste uključuje i izgradnju rotora na raskrižju sa Valdebečkim i Kavrerskim putem, infrastrukturu te nogostupe, a ukupno je planirano utrošiti 10,2 milijuna kuna. (iPress)