Nakon kraće zimske stanke, umaški učenici i polaznici dječjih vrtića ubrzo se vraćaju natrag u škole i vrtiće. S obzirom na specifičnosti organizacije rada predškolskih i osnovnoškolskih ustanova, kao i na trenutnu epidemiološku situaciju na području Istarske županije, Grad Umag je, radi sigurnosti zdravlja polaznika i djelatnika svojih ustanova, samostalno nabavio brze antigenske testove. Istima će prije početka drugog polugodišta i potpuno besplatno biti testirani svi zaposlenici umaških vrtića i osnovnih škola.

Cilj brzog testiranja je, prije ponovnog susreta djelatnika umaških vrtića i osnovnih škola s polaznicima i učenicima, spriječiti eventualni unos virusa Sars-Cov2 u ustanove te zaštita naših najmlađih sugrađana.

Testiranje će provesti djelatnici umaške ispostave Nastavnog zavoda za hitnu medicinu te glavni umaški epidemiolog Damir Leka, a brzi antigenski testovi nabavljeni su u suradnji s poduzećem Medical & Pharm trading d.o.o. iz Pule po nabavnoj cijeni od 56,25 kn.

Kako vrtići otvaraju svoja vrata već u ponedjeljak, ovaj će se vikend vršiti testiranje svih djelatnika i zaposlenika umaških vrtića Girotondo i Duga, dok će nastavnice i nastavnici doći na red krajem idućeg tjedna, a prije početka novog polugodišta.

Ujedno, važno je napomenuti kako je Grad Umag nabavio ukupno 1000 testova, stoga će se dio spomenutih brzih testova uručiti na korištenje i zainteresiranim umaškim liječnicima opće prakse ne bi li se u što kraćem roku reagiralo na potencijalne zaraze među stanovništvom, poručili su iz Ureda Grada Umaga.

(iPress)