Online edukacija namijenjena privatnim iznajmljivačima općina Kanfanar i Žminj jučer je uspješno održana, s velikim brojem sudionika koji su imali prilike slušati o brojnim aktualnim temama, trendovima u turizmu, mogućnostima oglašavanja, važnosti prisutnosti iznajmljivača na društvenim mrežama, prilagodbi mjerama protiv pandemije COVID-19 i brojnim drugim.

Edukacija u trajanju od tri školska sata održala se putem online platforme Zoom, a o ovim za iznajmljivače bitnim temama govorile su Meri Čizmić Kraljević i Anamarija Cicarelli iz Interligo savjetovališta za iznajmljivače. Pored tema vezanih uz propise i zakonske regulative koje se odnose na poslovanje iznajmljivača, puno se je informacija moglo saznati i o „trikovima“ za uređenje interijera smještaja, stvaranju kvalitetnih fotografija koje su gostima od velike važnosti prilikom donošenja odluke oko rezervacije smještaja, boljem pozicioniranju smještajnog objekta na rezervacijskim portalima poput Booking.com, AirBnb i drugih. Osim toga, govorilo se i o digitalnim nomadima kao posebnom profilu gostiju te o njihovim potrebama i očekivanja kada je u pitanju odabir smještaja.

O zadovoljstvu sudionika najbolje govore i pozitivni dojmovi izneseni po završetku edukacije, a pitanja iznajmljivača najviše su se odnosila na eventualne promjene glede njihovih obveza za plaćanje turističke pristojbe. Pozdravljajući sudionike edukacija ispred organizatora, Ivana Maružin ispred TZ Općine Kanfanar i Lenka Šajina u ime TZ Općine Žminj, napomenule su kako je namjera i nadalje organizirati edukacije i prezentacije za privatne iznajmljivače, što je posebno bitno upravo u ovim vremenima koja su obilježena čestim promjenama, kako u propisima, tako i u navikama i očekivanjima gostiju. S tim ciljem, sudionicima edukacije dostavit će se i anketni upitnici o zadovoljstvu održanom edukacijom te o temama o kojima bi željeli saznati više na nekoj od sljedećih edukacija.

Također, kako bi se iznajmljivače čim kvalitetnije informiralo o aktualnostima i temama bitnim za pružanje usluga smještaja u domaćinstvu, turističke zajednice općina Kanfanar i Žminj i ove su godine osigurale godišnje pretplate na digitalna izdanja časopisa Apartman Plus za privatne iznajmljivače sa svog područja.