HDZ je, na sjednici najviših stranačkih tijela, raspravljao i o kandidaturama za predstojeće lokalne izbore pojasnivši kako još samo HDZ Primorsko-goranske županije nije odredio svog kandidata za župana.

Navevši kako su za sve ostale sve riješeno, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković sinoć je potvdrdio da imaju tri kandidatkinje za županice - Antoniju Jozić u Požeško-slavonskoj županiji, Martinu Hajdin u Karlovačkoj te Irenu Hrstić u Istarskoj županiji.

Tako su potvrđene neslužbene informacije da ravnateljica Opće bolnice Pula dr. Irena Hrstić ulazi u političku arenu na proljetnim lokalnim izborima. Iako nije tajna da ju je kadrovski osiromašeni IDS želio na mjestu pulske gradonačelnice dr. Hrstić izabrala je HDZ. Obzirom na obiteljsku tradiciju, to je i jedini logični izbor, kažu nam njeni poznanici. 

Dr. Hrstić rođena je Puljanka, specijalistica gastroenterologije-hepatologije. Od 2013. kao ravnateljica vodi pulsku bolnicu čiji je rad uspješno organizirala u jeku epidemije koronavirusa.

Predsjednik istarskog HDZ-a Anton Kliman potvrdio da je kandidatura Irene Hrstić jednoglasno prihvaćena na sinoćnjem Predsjedništvu HDZ-a u Zagrebuizborima, dok je Petar Ćurić stranački kandidat za pulskog gradonačelnika.

Kliman je naglasio kako je to potvrda vjerodostojnosti koju HDZ ima prema Istri i projektima važnima za ovu županiju.

"Irena Hrstić članica je HDZ-a, vodila je izgradnju nove pulske Opće bolnice, iskazala se u organizaciji rada bolnice u vrijeme krize, bila je dio županijskog Stožera civilne zaštite i učinila je dobro za zaštitu zdravlja građana", istaknuo je.

Dodao je da je u doba zaraze koronavirusom pulska Opća bolnica na čelu s Hrstić odlično odradila svoj posao organizacije rada bolnice u izuzetno teškim i kompliciranim uvjetima.

"U ovom trenutku ne bi ništa komentirala jer je još prerano. Strpite se, uskoro ću predstaviti svoju kandidaturu", kratko je novinarima poručila Hrstić kojoj će to biti prvi politički angažman.

(iPress)