Općina Fažana i Komunalac Fažana uspješno su dovršili radove na sanitarnim čvorovima u Valbandonu.

Sanitarni čvorovi izgrađeni su u blizini plaže, a riječ je o izrazito frekventnoj lokaciji, posebice u ljetnim mjesecima. 

Prije dva dana završeni su radovi na postavljanju novih sanitarnih čvorova na valbndonskoj plaži i plaži Fažana jug. Na svakoj plaži postavljena su po dva nova sanitarna objekta. U jednom se nalaze sanitarni čvorovi za muške, a u drugom za žene i invalide.

Sanitarne objekte  izradila je vrtka Tehnix d.o.o. iz Donjeg Kraljevca po obavljenoj javnoj nabavi. Cijena objekta  za plažu Valbndon iznosi 175.000,00 kune bez PDV-a odnosno 219.875,00 kuna sa PDV-om. Izvođač  pripremnih  radova na izgradnji sanitarnih objekta  po javnoj nabavi radila je firma Kapeloto beton d.o.o. iz Galižane ,a cijena radova iznosila je 225.084,32 kune bez PDV-a dnosno 281.335,40 kuna sa PDV-om.

- Uvjereni smo kako će ovi novi sanitarni čvorovi biti od koristi korisnicima rekreacijskog parka i dječjeg igrališta u neposrednoj blizini. Vodili smo računa i o invalidnim osobama tako da će sanitarne čvorove moći koristiti uistinu svi žitelji Valbandona i njihovi gosti, istaknuli su u Fažani. (iPress)