Zbog nepovoljne epidemiološke situacije razredni odjeli od 1.-8. razreda matične školi i PO Peroj od danas, 25. veljače pohađati će nastavu prema modelu C, odnosno online. 

Ravnateljica Marijana Starčić pojasnila nam je da su jučer 33 učenika izostala s nastave zbog simptoma nalik Covidu. - Na nastavu nije došlo gotovo 10 posto učenika iz različitih razrednih odjela. Najviše ih je u sedmim razredima, u jednom sedmom imamo 9 izostanaka, u drugom 7, a u trećem u kojem smo imali dva slučaja korone prije dva tjedna, 3 učenika nisu došla na nastavu. 

Učenici bi se tijekom dana trebali testirati a sutra očekujemo informacije da li je posrijedi Covid ili možda neka bezazlenija viroza, rekla je ravnateljica Starčić. Naglasila je kako je mjera prelaska na online nastavu poduzeta iz predostrožnosti jer je posrijedi veliki broj učenika sa istim simptomima pa su tako odlučili epidemiolozi. 

- Iako se u školi kontinuirano provode sve epidemiološke mjere djeca se izvan škole druže, pa smo oprezni, rekla je ravnateljica. (iPress/foto arhiva)