SDP Pule danas je održao press konferenciju na području Mjesnog odbora Veli Vrh: Igor Belas, potpredsjednik SDP Pule i gradski vijećnik, Drago Marić, član predsjedništva SDP Pule te Zoran Stankovski ukazali su na probleme žitelja koji su i dalje aktualni unatoč tome što gradska vlast kroz plaćene oglase i razne PR uratke pokušava zakamuflirati – rekao je u uvodu Igor Belas.

Želimo se osvrnuti na kontinuirana obećanja koja servira aktualna gradska vlast, a ne ispunjavaju ih već obmanjuju stanovnike Pule, pa tako i ljude koji žive na Velom Vrhu – nastavio je Belas.

Danas smo na Paduljskom putu s razlogom, naime već je postala ustaljena praksa da vladajući stavljaju u program građenja razne projekte i onda ih tijekom godine ne realiziraju. Mi smo danas ovdje da im pošaljemo poruku kako Paduljski put mora biti realiziran jer i stanovnici Velog Vrha plaćaju komunalnu naknadu i gradski prirez. Puno toga je obećano na području Pule, a malo toga je realizirano nego su obećanja od izbora do izbora  – rekao je Belas.   

Zoran Stankovski uputio je okupljene u problematiku ulaza u naselje Paganor – Brist. Ističe kako tamo već 20-ak godina neadekvatan ulaz stvara prometni problem koji može dovesti do težih stradavanja.

Pješački prijelaz ucrtan je na opasnom mjestu te ugrožava sigurnost djece koja primarno koriste isti, a problem je u tome što je pješački prijelaz na oštrom zavoju gdje vozila prilaze u velikoj brzini jer vozači već podsvjesno računaju kako su na izlazu iz grada. Na sve navedeno treba reći kako su se upravo na tom području dogodile teške prometne nesreće sa smrtnim ishodom i teškim invaliditetom i to očito nije dovoljno – rekao je Stankovski.

U samom naselju Paganor u proteklih 20-ak godina izgrađen je velik broj obiteljskih kuća čime je višestruko povećan broj mladih obitelji s malodobnom djecom. Vezano uz to pojavila se potreba za izgradnjom dječjeg igrališta sa pripadajućom infrastrukturom. Grad Pula ističe važnost bavljenja sportom i rekreativnom tjelovježbom pa stoga postavljamo pitanje zašto su žiteljima Velog Vrha uskraćena ta mogućnost obzirom da do danas na Velom Vrhu nije izgrađeno nijedno vježbalište a koje bi rado koristili mještani Velog Vrha – postavljaju pitanje u SDP Pule.

Drago Marić, član predsjedništva SDP Pule rekao je kako gradska vlast očito marginalizira periferne mjesne odbore poput Velog Vrha, Štinjana, Busolera i Valdebeka.

Mi u tim mjesnim odborima imamo situaciju da mnogi nemaju riješen problem kanalizacije i asfaltirane ceste, a o nekim drugim nema smisla niti pričati – rekao je Drago Marić.

Osvrnuo se i na urbanističke planove i odluke u mjesnim odborima gdje se provodi intenzivna izgradnja. Mi danas imamo katastrofalno uništavanje prostora, objekti su nabacani jedan na drugome uopće ne uzimajući u obzir postojeće stanje. Imamo situacija gdje s dvije strane oko obiteljske kuće prizemnice niču stambene zgrade sa 4 – 5 etaža, to su katastrofalne stvari – istaknuo je Drago Marić.

Za kraj osvrnuo se i na velike projekte koje izvodi Grad Pula te konstatirao kako je neshvatljiva situacija da se za sve velike projekte učestalo probijaju rokovi dovršetka ili uklanjanja određenih problema. A još jedan od većih problema je što aktualna gradska vlast se hvali projektima koje uopće ona ne financira, počevši od nove bolnice nadalje – rekao je Marić.

Završnu riječ imao je Igor Belas koji je komentirao kandidatkinju IDS-a, Elenu Puh Belci.

Osobno se ona i ja poznajemo i u korektnim smo odnosima, ali nije mi jasno kako osoba koja je toliki niz godina u gradskoj vlasti na svim razinama tek sada dobiva želju da nešto napravi. Odnosno postavlja se pitanje je li svih ovih godina na mjestu dogradonačelnice ona htjela nešto napraviti pa joj nisu dopustili ili uopće nije imala interesa za konkretne stvari – zaključio je Igor Belas press konferenciju.

(iPress)