U ime SDP Pule Sanja Radolović, Peđa Grbin i Igor Belas danas, na Međunarodni praznik rada, položili su vijenac u spomen palim radnicima iz 1920. godine kada su položili svoje živote u borbi za radnička prava.

Tom prigodom Peđa Grbin obratio se medijima te istaknuo kako pandemija korona virusa traje već duže od godinu dana, a HDZ-ova Vlada RH nije poduzela ništa kako bi Zakonom o radu uredila ''rad od kuće''. Radnici su pušteni na određenu ''milost i nemilost'' poslodavaca hoće li im kompenzirati taj rad od kuće jer kao što znamo radi toga postoje povećani troškovi poput grijanja, struje, interneta i slično. To je samo jedan od problema koji nije uređen, a imamo i niz drugih stvari koje su pod korona krizom izašle na vidjelo, a vladajući se ponašaju kao da to nije njihov problem – rekao je Peđa Grbin.

Sanja Radolović istaknula je probleme s kojima se bore stanovnici Pule. Na današnji dan 1920. godine, radnička Pula u borbi protiv nepravednog postupanja prema radnicima doživjela je jedan od tragičnijih događaja u svojoj povijesti. Taj strašan događaj koji je nazvan ''krvavi 1. maj'' označava prekretnicu u borbi radničke klase za ostvarenje svojih prava.

Danas, 100 godina kasnije, preko 3000 naših sugrađana, posebice mladih, u Puli prijavljeno je na Zavodu za zapošljavanje. Nezaposlenost, a posebno s njom povezana besperspektivnost, najveći su problemi našeg grada i njegovih građana. U usporedbi s njima, svi drugi problemi koji nas danas muče padaju u drugi plan. Borba protiv nezaposlenosti može se provoditi samo otvaranjem novih radnih mjesta, ali ne nekih fiktivnih radnih mjesta u gradskoj upravi ili fiktivnog zapošljavanja desetke mladih ljudi u administraciji, već kroz konkretnu pomoć gospodarskom sektoru da unutar sebe, povećanjem ili modernizacijom proizvodnje, stvori nova radna mjesta koje osigurava rast dodane vrijednosti, nova i dobro plaćena radna mjesta za sve građane Pule,  rekla je Sanja Radolović. (iPress)