Iduće godine, 24. travnja 2022., dakle za manje od godinu dana, zapada stogodišnjica rođenja biskupa Antuna Bogetića, koji je svojim velikim i plodnim životom i djelom, zadužio naš naraštaj svojim misonarskim predanjem jednako ovdje kao i diljem Azije i Južne Amerike. Naročito je obvezao današnji naraštaj u svojoj rodnoj Premanturi, i kao velikan postavio mu ozbiljan i odgovoran zadatak dostojnog obilježavanja toga jubileja.

Tu zadaću preuzela je lokalna zajednica, konkretno Općina Medulin i to kao svoju misiju obilježavanja stogodišnjice rođenja velikog misionara.

U tom cilju načelnik Općine Medulin, Goran Buić, formirao je Odbor za obilježavanje stogodišnjice rođenja Antuna Bogetića, koja će se odvijati 24. travnja 2022. godine. Odbor sačinjavaju uz Gorana Buića, Antun Nižetić, župnik Premanture, prof. Silvana Wruss, Enco Crnobori ispred Turističke zajednice Medulin, Aljoša Ukotić ispred Javne ustanove Kamenjak, fra Ljudevit Maračić, Viliam Mihovilović i Ivan Pletikos.

U petak zadnjeg dana travnja u župnoj crkvi u Premanturi, sastao se na svojoj konstituirajućoj sjednici Odbor za obilježavanje stogodišnjice rođenja biskupa Antuna Bogetića (1922 - 2017). Sjednica Odbora započela je molitvom koju je predvodio župnik don Antun Nižetić ispred ukopnog mjesta Biskupa.

Članovi Odbora suglasni da je potrebno provesti sve aktivnosti te osigurati nužna sredstva, u cilju izrade kamenog spomenika u naravnoj veličini, koji bi bio postavljen uz župnu crkvu u Premanturi, izdavanje Monografije te organizaciju simpozija o životu i djelu Biskupa, i sve to prezentirati na dan stogodišnjice njegova rođenja tj 24. travnja 2022.g. u Premanturi. U tom smislu članovi odbora podijelili su konkretna zaduženja, te okvirne rokove za realizaciju svakog od navedenih ciljeva, izvijestili su iz Medulina. (iPress)