Dan Europe i Dan pobjede nad fašizmom Gradska organizacija SDP Pule obilježila je polaganjem vijenca kod spomenika u Titovom parku u Puli.

Vijenac su položili Sanja Radolović, kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu Pule, Tonino Picula, zastupnik SDP-a u euro parlamentu, Danijel Ferić, kandidat za župana i Boris Siljan kao predstavnik Udruge antifašista i antifašističkih boraca Pule.

SDP je predvodnik bio i ostao u borbi za slobodno i pravedno društvo, svake godine obilježavamo ovaj značajan dan za Europu kako bi sačuvali uspomenu na sve one koji su položili svoje živote i radi kojih danas svi skupa uživamo slobodu i neovisnost. Žrtve nikako ne smijemo zaboraviti jer one su omogućile da možemo graditi društvo koje će omogućiti stanovnicima EU, a time i Hrvatske, dostojanstven i ponosan život. Nažalost danas je to sve teže jer vidimo iz dana u dan kako su razni interesi isprepleteni koji utječu na politike u svim sferama društvenog života, a na kraju ispaštaju radnici koji ne mogu doći do stalnih radnih mjesta, umirovljenici koji imaju mirovine koje su sramotno niske te mladi ljudi koji ne mogu kupiti nekretnine za život i zasnovati obitelj. Na nama je da se borimo koliko god bilo teško i da to promijenimo tako da postavimo nove društvene standarde koji će podići kvalitetu života u skladu s 21. stoljećem i tehnološkim napretkom koji omogućava da iskorijenimo beskućništvo i glad što nam mora biti civilizacijski prioritet – rekla je Sanja Radolović.

(iPress)