Ljetni kamp Grada Poreča ove će se godine odvijati na dvije lokacije, a sve pod istom kapom, odnosno u organizaciji Društva Naša djeca Poreč, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Velikoj gradskoj vijećnici. Kamp će se održati na Gradskom kupalištu i u igraonici Valamar Pinia hotela u Špadićima, a novu suradnju i program na današnjoj konferenciji predstavili su porečki gradonačelnik Loris Peršurić, tajnica Društva Naša djeca Poreč Gabrijela Močibob i Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove u Valamar Rivieri d.d.

Roditelji će svoje dijete moći upisati u jedan od dva kampa i to online, preko obrasca koji će objaviti DND od 24. svibnja u 8 sati, na web stranici https://dnd-porec.hr/ , a isti će se link moći preuzeti na web stranicama Grada Poreča ww.porec.hr . Roditelji će najprije birati željenu lokaciju, a potom smjenu, skupinu i upisivati tražene podatke.

U svakoj će smjeni biti tri skupine djece u dobi od 5 do 15 godina. Cijena za djecu s prebivalištem iz Poreča za jednu smjenu ostaje 860 kuna, a ostatak pokriva Grad. Osim toga, roditelji koji u istoj smjeni imaju dvoje i više djece koja imaju prebivalište na području Grada Poreča, za drugo dijete u istoj smjeni plaćaju iznos od 600 kuna, a za treće dijete u istoj smjeni plaćaju 430 kuna. Ostatak iznosa financira Grad Poreč. Djeca iz ostalih općina, gradova i država plaćaju punu cijenu od 1.300 kuna. Grad Poreč će i ove godine u potpunosti financirati boravak djece iz potrebitih obitelji, kao i prijevoz za njih.

-Veselimo što ćemo i ove godine imati Ljetni kamp za djecu gdje će ponovno kvalitetno provoditi praznike koji će ove godine biti pod zajedničkom kapom Grada Poreča i DND-a. Vjerujem da će uz iskustvo Grada i našeg Upravnog odjela za društvene djelatnosti i DND-a, naš kamp biti još bogatiji i ljepši. Lani u ovo vrijeme bilo je neizvjesno hoće li se ljetni kampovi održati, ali je na kraju sve uspješno realizirano. Stoga nas veseli da roditeljima možemo objaviti da će se opet uz sve mjere kampovi održati, naglasio je gradonačelnik Peršurić uz napomenu da se Ljetni kamp ove godine održava 24. godinu za redom. Naglasio je da u Poreču postoje i mnogi drugi sportski, plesni i edukativni kampovi.

Koncept će na obje lokacije biti isti, kao i organizacijski kapaciteti. Drugim riječima, svake godine, pa tako i ove, planirano je da se kamp odvija kroz četiri smjene, a to su:

Prva smjena: 28.06. – 10.07.

Druga smjena: 12.07. – 24.07.

Treća smjena: 26.07. – 07.08.

Četvrta smjena: 09.08. – 21.08.

U svakoj smjeni formirat će se kao i do sada, tri različite skupine djece - skupina za djecu vrtićke dobi; skupina za djecu završenog 1. i 2. razreda, te skupina za djecu od završenog 3. razreda na dalje. U kamp će se upisivati djeca od 5. do 15. godine.

-Sukladno epidemiološkim mjerama broj djece koji možemo upisati u jednoj skupini znatno je manji nego ranijih godina. U tom smislu, i oslanjajući se na prošlogodišnje brojke, očekujemo da će kroz sve četiri smjene i dvije lokacije ljetni kamp proći oko 450 djece, što zapravo i nije malo, rekla je tajnica Močibob.

Svaku od navedenih skupina vodit će jedan voditelj ili voditeljica (stručna osoba s iskustvom u radu s djecom) te jedan asistent ili asistentica (studenti s kineziološkog, učiteljskog ili predškolskog fakulteta). Angažirano je ukupno 48 ljudi koji će svakodnevno brinuti o djeci. - Ono što nas posebno veseli je to da nam se za rad u kampu javilo dosta učitelja i učiteljica osnovnih škola, kao i odgajateljica iz porečkih dječjih vrtića, naglasila je Močibob.

Prednost upisa imat će djeca s područja Grada Poreča. Drugim riječima, od 24. do 28. svibnja upisi će biti namijenjeni djeci s prebivalištem na području Grada Poreča, a nakon toga ako bude slobodnih mjesta – upisivat će se i djeca iz drugih gradova i općina.

-Zahvaljujemo se Gradu Poreču na organizacijskoj i financijskoj podršci, tvrtki Valamar što je i ove godine za potrebe odvijanja ljetnog kampa na plaži Pical omogućila besplatno korištenje dječjeg igraonice u sklopu hotela Valamar Pinia i izašla u susret što se tiče organizacije ručka za djecu na obje lokacije ljetnog kampa, zaključila je Gabrijela Močibob.

- Veliko mi je zadovoljstvo što se i ove godine nastavlja suradnja Valamara i Društva Naša djeca čija će kamp zasigurno razveseliti mnoge mališane ovog ljeta. Kao i prošle godine, osigurali smo provođenje ovog programa u Valamar Pinia Hotelu gdje će djeca moći uživati u različitim sadržajima kao što su dječja igraonica, softplay igraonica, dječje igralište hotela, kao i na plaži u sklopu hotela. Podrška ovom vrijednom programu dio je društveno odgovornog poslovanja Valamara i aktivne uključenosti u lokalnu zajednicu, zaključila je Budin Arhanić iz Valamara.

O PROGRAMU I DNEVNOM RITMU U KAMPU:

Radno vrijeme kampa je od 6:45 do 16:00 sati. Radi se svaki dan osim nedjelje. Praznici su također radni.

Za roditelje koji rade do 16 sati osigurat će se dežurstvo do 16:15 sati.

Dnevni program zamišljen je tako da djeca dolaze do 8:45 sati, nakon čega slijedi prozivka po skupinama, pripreme i odlazak na plažu.

Jutarnji su sati rezervirani za aktivnosti u moru i na plaži, te za školu plivanja koju su ove godine organizirali u suradnji s Plivačkim klubom Poreč – školu plivanja  će vodite treneri plivačkog kluba, po jedan na svakoj lokaciji.

U 12 sati planiran je ručak, a nakon ručka razne sportske aktivnosti koje će se realizirati u suradnji sa Sportskom zajednicom grada Poreča, odnosno u suradnji sa sportskim klubovima. Djeca će tako imati priliku iskušati se u streličarstvu, odbojci, rukometu, mačevanju, jedrenju i slično. Osim sportskih, planirane su i kreativne aktivnosti, te znanstvene radionice koje će se provoditi u suradnji s Institutom za poljoprivredu i turizam Poreč. U svakoj smjeni kampa planiran je izlet u Dinopark s djecom najmlađe skupine, te izlet u aquapark Istralandia, izvijestili su iz Poreča.

(iPress)