Predstavnici HDZ-a Istarske županije predvođeni kandidatkinjom za županicu dr. Irenom Hrstić, kandidatom za dožupana Diegom Antončićem te predsjednikom ŽO HDZ-a Istarske županije Antonom Klimanom posjetili su Labin i Rašu te u druženju s građanima i predstavnicima HDZ-a iz Labina i Raše govorili o ključnim smjernicama programa.

Boršić: lukobran u Rapcu, konačno pokrenuti projekt Labin podzemni grad te nogometno igralište sa umjetnom travom

- Želimo izgraditi lukobran u Rapcu, konačno pokrenuti projekt Labin podzemni grad te u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom i Središnjim uredom za šport izgraditi nasušno potrebno nogometno igralište sa umjetnom travom. To su projekti koje trenutno smatramo prioritetima i koje bismo htjeli što prije realizirati, istakao je Nenad Boršić, kandidat HDZ za gradonačelnika Labina i nositelj liste HDZ-a za Gradsko vijeće grada Labina.

- Svojim radom i zalaganjem u proteklom mandatu gradskog vijeća vjerujem da sam opravdao povjerenje naših birača i očekujem da će naša lista biti još više podržana na ovim izborima, istaknuo je Boršić.

Predsjednica OO općine Raša i kandidatkinja za načelnicu općine Raša Admira Žakula istaknula je jedan od većih aktualnih problema: Kao gorući problem u Raši izdvojila bih u ovom trenutku dodjelu pripadajućih okućnica zgradama. Nad površinama oko zgrade vlasništvo ima općina Raša što uistinu nema smisla.

Osnutkom Raše svakom je stanu pripala na korištenje i zemljana površina (vrtovi), koji kasnije nisu bili uključeni u prodaju zajedno sa stanovima i do današnjeg dana to su omeđene površine koje su na korištenje stanarima i kao takve čine cjelinu zajedno sa stanom, objasnila je Admira Žakula te dodala kako zbog te situacije svi vlasnici stanova zbog toga imaju problem.

- Pravo nad bilo kojim uređenjem na toj površini ima samo Općina Raša, dok održavanje i sanaciju mora provoditi vlasnik stana. Uvidom u slučajeve drugih općina i gradova moguće je pripadajuću površinu pripojiti stanu i dodijeliti u trajno vlasništvo vlasniku stana. Formira se katastarska čestica za zgradu pod kojom se vlasnici stana upisuju i kao vlasnici dodijeljene okućnice na toj čestici. Sadašnja lokalna uprava je u medijima najavila prodaju navedenih površina vlasnicima stanova, što je u potpunosti neprihvatljivo, jer one su oduvijek pripadale stanovima i njihovim korisnicima, zaključila je Žakula.

Žakula: stanovnici Krapna i Raše sve ove godine su bili žrtve bahatog ponašanja lokalnih uprava Labina i Raše

Dotaknuli su se i teme što projekt odvodnje Aglomeracije znači građanima. Admira Žakula je naglasila kako bi bilo dobro nagraditi stanovnike Krapna i Raše za sve ove godine što su bili žrtve bahatog ponašanja lokalnih uprava Labina i Raše.

- Upravo Stanovnici Krapna i Raše dugi niz godina imaju problema sa otvorenim kanalom kroz kojeg iz grada Labina protiču nepročišćene otpadne vode. Projektom Aglomeracije koji je napokon dogovoren i pokrenut prije 4 godine te je sada u fazi radova koje vode ka samoj realizaciji, konačno će se riješiti taj problem. Obzirom da u Raši nedostaje prostor za šetnju i odmor, predlažem da se nakon provedenog projekta odvodnje Aglomeracije Labin-Rabac-Raša adekvatno pokrije postojeći kanal, ne narušavajući njegovu namjenu, u park i šetnicu za stanovnike koji to uistinu zaslužuju, pogotovo najmlađi i najstariji, izjavila je Admira Žakula.

Hrstić: Vrijeme je da Istri damo novi razvojni zamah

Kandidatkinja za županicu Istarske županije Irena Hrstić pozvala je birače da u nedjelju izađu na biralište kako bi zajedno probudili Istru i otvorili jedan novi ciklus razvoja.

- Zadržavanje postojećeg stanja je u interesu IDS-a, koji je umoran i bezidejan, a proaktivna i ambiciozna Istra je u interesu svih nas. Vrijeme je da Istri damo novi razvojni zamah, da iskoristimo prilike koje se pružaju, a to možemo samo ako smo budni i ako se uključimo - zato izađite i glasajte za ambicioznu, hrabru Istru koja se razvija, privlači nove industrije i koristi prilike koje su pred nama, istaknula je Hrstić. (Izborni stožer)