Gradsko vijeće Grada Pazina na poslijepodne održanoj sjednici nije konstituirano. Niti jedan od predloženih kandidata za predsjednika Gradskog vijeća nije dobio potrebnu većinu na sjednici koja je u Spomen domu započela u 18 sati. 

Bili su predloženi Marko Breščić (IDS) i Tanja Grubiša (Platforma Možemo). Uz dvije najače grupacije po jednog vijećnika vijećnika imaju SDP, HDZ i Nezavisni. Prisutno je bilo 12 od 13 vijećnika.

Na glasanju je Breščić dobio 6 glasova vijećnika, Grubiša 5, dok je 1 listić bio nevažeći, a 1 neupotrijebljen tako da nitko nije dobio natpolovičnu većinu. 

Podsjetimo, u Gradskom vijeću IDS je dobio 6 vijećnika dok je Platforma Možemo, predvođena novom gradonačelnicom Suzanom Jašić, dobila 4 vijećnička mjesta.

Iduća konstituirajuća sjednica zakazana je za početak srpnja.

Gradonačelnica Jašić pojasnila je u priopćenju kako imaju mogućnost još dvaput u roku od po 30 dana konstituirati Gradsko vijeće te se nada, za dobrobit svih građana/ki Grada Pazina kako će uspjeti te neće biti potrebe za održavanjem izvanrednih izbora za Gradsko vijeće. Dodaje kako nastavljaju zajedničke pregovore, koji se vode prije svega u demokratskom tonu. (iPress/foto Grad Pazin)