Tradicionalna Perojska fešta u organizaciji DPC-a „Peroj 1657“ ove se godine zbog epidemijskih uvjeta održava kao program obilježavanja 364. obljetnice doseljenja crnogorskih obitelji u Peroj.

Program počinje u petak, 23. srpnja 2021. godine, malonogometnim turnirom od 18 do 22 sata. U subotu u 9 sati počinje liturgija u crkvi Svetog Spiridona, a u 17 sati je otvorenje izložbe likovno-kreativne kolonije „Moja Peroja 2021“. U 19 sati otvaraju se za posjetitelje Biblioteka „Njegoš“ i Zavičajni spomenar.

Središnji kulturni program u subotu na Placi počinje u 20.30 sati, a tijekom večeri članovi Pjevačke i Folklorne sekcije DPC-a „Peroj 1657“ izvest će više točki poput spleta dječjih crnogorskih kola "Tita, Tita loboda" i spleta crnogorskih kola „Poigraj, poskoči“, pjesama "Smilj, Smiljana", "Kud pogledam " i „Tri putnika“, Zetsko kolo, staroperojsko pojanje "Oj radosti, veselosti" te za kraj pjesmu „Još ne sviće rujna zora“ uz gitarsku pratnju.

U programu sudjeluju Sekcija za očuvanje kulturno-povijesne baštine, Sportska, Duhovna, Folklorna i Pjevačka sekcija DPC-a „Peroj 1657″.