U plenarnoj dvorani Srednje škole Mate Balote u Poreču danas je održana svečana promocija maturanata gimnazijalaca, kao i najboljih učenika generacije. Učenicima su se na promociji pridružile njihove razrednice Đurđica Bonaca i Dunja Brence, te profesori, ravnatelj Krešimir Bronić i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Kako je na otvorenju podjele napomenuo ravnatelj, gimnazijalci promociju imaju nešto kasnije jer su čekali rezultate državne mature, s kojima škola doista može biti zadovoljna. Poželio im je puno sreće prilikom upisa na željene fakultete te daljnjem školovanju i radu.

Učenica generacije u gimnazijskom programu, sukladno pravilima i bodovanju Nastavničkog vijeća Srednje škole Mate Balote po sektorima obrazovanja, proglašena je učenica opće gimnazije Klara Pauletić, koja je tijekom sve četiri godine školovanja postizala odličan uspjeh, te je osvojila 1. mjesto za istraživački rad – Bio raznolikost bakterija u spiljama na državnom natjecanju iz biologije, 1. i 4. mjesto na Državnom natjecanju iz talijanskog jezika, 6. mjesto za istraživački rad Zastupljenost tigrastog komarca na Poreštini te 1. i 4. mjesto na državnom natjecanju iz Eko kviza u ekipnoj konkurenciji. Osim brojnih uspjeha na natjecanjima, Klara je bila vrlo aktivna i u široj zajednici – zamjenica predsjednika Vijeća učenika Istarske županije, članica Nacionalnog vijeća za unaprjeđenje socijalne dimenzije visokog obrazovanja RH, predsjednica Vijeća učenika SŠ Mate Balote Poreč te predsjednica razreda.

Učenici koji su konkurirali za titulu Učenika generacije te su proglašeni Ponosom generacije su Nensi Brčić, Eva Fiškuš, Marin Hafizović, Reni Mihelko, Karla Mijić, Ivana Ostojić, Roberta Radman, Petra Zovko, Andrea i Matea Barišić. Svi su oni, uz Ilari Stojnić, Martinu Dražetić, Dominika Krulčića, Ive Šantić i Mirelu Lopandić, sudjelovali na natjecanjima i ostvarili odličan uspjeh te su prigodno nagrađeni.

- Uvijek se lijepo vratiti u školu koju sam i sam završio, posebno kad je povod lijep kao ovaj danas. Želim vam puno sreće i uspjeha u novoj životnoj epizodi - da otiđete na daljnje školovanje, da radite, razvijate se, ali i da nam se vratite u naš grad, kako bi sudjelovali u njegovom razvijanju, uređivanju i kreiranju kvalitetnijeg života., čestitao je gradonačelnik Peršurić.

Nakon podjele diploma maturantima, razredi su se po još jedan put zajednički fotografirali sa svojim razrednicima, za uspomenu na jedno od zasigurno najljepših životnih razdoblja, izvijestili su iz Poreča. (iPress)