Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac u subotu je pozvao organizatore adventskih svečanosti da odustanu od planiranja velikih manifestacija, koncerata pa i dočeka Nove godine gdje se očekuje veliki broj ljudi.

"Sve ostalo može se organizirati pridržavajući se svih epidemioloških mjera i zato mi svakodnevno komuniciramo s gradovima i općinama po tom pitanju. No, masovno organizirati dočeke gdje će biti par tisuća ljudi, u ovoj situaciji, s ovim brojkama i s ovim stanje u bolnici - mislim da nije dobro niti pametno", rekao je Kozlevac.

Stoga, dodao je, pozivam ljude i organizatore da se od toga suzdrže i da shvate da trenutna situacija nije dobra i da ukoliko se ne ponašamo odgovorno, ona može biti samo gora.

U Istri je trenutno aktivno 841 slučaj zaraze koronavirusom.

Stožer je pozvao sve zainteresirane odrasle osobe, koje se nisu cijepile protiv COVID-19 bolesti, da slobodno pristupe cijepljenju bez zakazanog termina. Cijepljenju bez zakazanog termina može se pristupiti u gotovo svim istarskim gradovima od ponedjeljka 22. studenog do nedjelje, 28. studenoga, uz napomenu da se mogu cijepiti samo osobe koje do sada nisu cijepljene, a na cijepljenje je potrebno donijeti osobnu iskaznicu ili putovnicu te karticu zdravstvenog osiguranja.(iPress/H)

Vezani tekst:

Javni poziv na cijepljenje: Termini u Istri od 22.11.-28.11.2021.