Pozivamo sve građane da posjete Dane otvorenih vrata te saznaju nešto više o policijskom poslu i natječaju koji je raspisalo Ministarstvo unutarnjih poslova.
 Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. godini, kojim se planira upis 480 polaznika.

Natječaj je otvoren do 15. kolovoza, a sve informacije mogu se pronaći na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i policijskih uprava te u svakoj policijskoj postaji.

Kako bi se mladima približio policijski poziv, Policijska uprava istarska organizirat će Dane otvorenih vrata u Puli i Pazinu prema sljedećem rasporedu:
utorak, 17. svibnja od 10 do 11.15 sati, na Narodnom trgu u Puli (pokazne vježbe u 10.30 sati)
srijeda, 18. svibnja od 10 do 11.15 sati, na Trgu Slobode u Pazinu (pokazne vježbe u 10.30 sati).

Na Danima otvorenih vrata predstavit će se razni rodovi policije, kao i oprema i tehnika kojom se policijski službenici koriste u svakodnevnom radu. Građani će imati mogućnost vidjeti pokazne vježbe službenog psa pri detekciji predmeta droge, kao i policijskih demo timova koji će prikazati pravilnu uporabu i rukovanje vatrenim oružjem te primjenu policijskih ovlasti i tehnike borilačkih vještina.

Pozivamo sve građane da posjete Dane otvorenih vrata te saznaju nešto više o policijskom poslu i natječaju koji je raspisalo Ministarstvo unutarnjih poslova. Posebno pozivamo nezaposlene osobe do 28 godina života, koje su završile ili koje završavaju srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju.

Polaznicima su tijekom školovanja osigurani smještaj, hrana, oprema i mjesečna novčana naknada, a nakon završetka školovanja čeka ih siguran posao nakon završetka školovanja, kao i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja, poručuju iz PU istarske. (iPress)