Na području Policijske uprave istarske ove godine je, do sada, odobreno 15 privremenih boravaka digitalnih nomada, odgovorila je glasnogovornica PU istarske Suzana Sokač na naš upit zbog čega se nije riješio status pojedinih digitalnih nomada iako su još u travnju podnijeli zahtjev za privremeni boravak.

Sokač je pojasnila kako se uobičajeni rokovi za okončanje postupaka po uredno podnijetim zahtjevima kreću od 30 do 60 dana, no s obzirom na veliko povećanje opsega poslova na rješavanju statusnih pitanja stranaca koji su u svezi s predstojećom turističkom sezonom, postoji mogućnost da neki zahtjevi ne budu riješeni striktno unutar navedenih rokova.

Naime, djelatnici koje rješavaju zahtjeve za privremeni boravak stranaca u svrhu digitalnih nomada, rješavaju i sve druge zahtjeve vezane za statusna pitanja stranih državljana, a kojih je ove godine bilo oko 20.000.

- Stranke se same mogu obratiti u svezi svih dodatnih pitanja sjedištu ove policijske uprave putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., naglasila je Sokač. (iPress)