Bit će pretežno sunčano i vruće. U Istri uz visoke temperature i vlagu, u Umagu  jutros čak 90 posto, bit će još jedan 'težak' dan.

Prema večeri sa zapada naoblačenje, a navečer te osobito u noći na petak ponajprije u Istri i na sjevernom Jadranu kiša i grmljavina, lokalno moguće i izraženiji pljuskovi, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za četvrtak i petak.

Vjetar slab i umjeren južni i jugozapadni, na Jadranu umjereno, na sjevernom dijelu i pojačano jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 32 do 37 stupnjeva Celzijusovih.

U noći na petak i tijekom dana promjenljivo i nestabilno uz mjestimičnu kišu i grmljavinu, lokalno moguće i nevrijeme te obilnije pljuskove. 

Vjetar u unutrašnjosti slab i umjeren jugozapadni i zapadni, poslijepodne na sjeveru i sjeverozapadni. Na Jadranu će zapuhati umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na krajnjem jugu prijepodne i dalje umjereno jugo.

Jutarnja temperatura zraka od 17 do 22, na Jadranu između 23 i 26 °C. Najviša dnevna od 26 do 31, na krajnjem istoku i jugu i do 33 °C. (iPress)