Emina Popović Sterpin imenovana je novom pročelnicom Upravnog odjela za kulturu i razvoj civilnog društva Grada Pule.

Nakon provedenog javnog natječaja za zasnivanje radnog odnosa na radno mjesto pročelnik/ca Upravnog odjela za kulturu i razvoj civilnog društva, povjerenstvo za provedbu natječaja utvrdilo je rang-listu kandidata prema ukupnom broju ostvarenih bodova te dostavilo gradonačelniku Filipu Zoričiću izvješće o provedenom natječaju, nakon čega je doneseno rješenje o imenovanju pročelnice.

U više od 10 godina gđa. Popović Sterpin stekla je znanja i vještine u oblikovanju i upravljanju organizacijama i projektima u kulturi, kao i suradnji s međunarodnim kulturnim institutima, gradskim kulturnim institucijama i udrugama koje djeluju u kulturi.

Od 2014. godine do imenovanja na mjesto pročelnice aktivno je sudjelovala u radu i organizaciji Sa(n)jam knjige u Istri te Festivala dječje knjige Monte Librić, prvo kao organizatorica, a od 2017. godine i kao glavna producentica. Prije toga iskustvo u kulturi stjecala je kao kustosica umjetničkih izložbi i organizatorica kulturnih događanja u Hrvatskoj i inozemstvu. (iPress/foto sanjamknjige.hr)