Motovun vas poziva da najljepše doba godine provedete u prekrasnom, blagdanski uređenom ambijentu starogradske jezgre, gdje se po prvi puta priprema bogati adventski program pod nazivom „Čarolija na brdu - Advent u Motovunu“. Adventsku čaroliju prepunu boja, ukrasa, okusa i mirisa, moći ćete doživjeti od 2.12. do 23.12.2022. godine tijekom petka, subote i nedjelje s početkom u 16 sati. „Čarolija na brdu“ kreće u petak 2.12.2022. paljenjem lampica u starogradskoj jezgri u 16 sati.

Sve posjetitelje na glavnom motovunskom trgu očekuje prigodna gourmet ponuda s popularnim pićima i hranom tipičnom za blagdansko razdoblje. Uz gourmet ponudu tu je i ostala prigodna blagdanska ponuda za velike, ali i one najmlađe, na adventskim kućicama i štandovima.

Poseban naglasak stavljen je na zabavni program, jer vas na pozornici smještenoj na glavnom trgu očekuju sjajni glazbeni izvođači. Na dan otvorenja događanja, u petak 2.12. za dobru zabavu je zadužen Little Whisper Acoustic Duo, dok se u subotu 3.12. za dobro raspoloženje brine ON AIR Acoustic Music Trio.

Već idućeg vikenda, tempo se dodatno pojačava, jer će najprije u petak 9.12. publiku dobro prodrmati DJ Shurki, a onda u subotu 10.12. na scenu stižu legendarni Gustafi koji će svojim brojnim dobro znanim hitovima zagrijati sve posjetitelje.  Narednog vikenda, u petak 16.12. nastupa DJ Shurki, dok se u subotu 17.12. u 19 sati u župnoj crkvi Sv. Stjepana Prvomučenika održava tradicionalni predbožićni koncert Klape Motovun i pjevačkog zbora „Nota bene” Zajednice Talijana Motovun - Montona.

Nakon tradicionalnog predbožićnog koncerta, istu večer u 21 sat slijedi nastup sjajnog mladog pjevača Matea Pilata, na pozornici na glavnom gradskom trgu. Posljednjeg dana dana adventskog zabavnog programa, u petak 23.12. na pozornicu dolazi popularni hrvatski pjevač Damir Kedžo, koji će posjetitelje dobro zabaviti s prigodnim blagdanskim i drugim zabavnim hitovima te DJ Shurki.

„Čarolija na brdu“ će se odvijati u srcu starogradske jezgre Motovuna, koja će biti ukrašena tisućama svjetlećih lampicama i raskošnim božićnim dekoracijama, a najmlađe će zasigurno oduševiti jedinstveni Božićni vrt, smješten u vrtu motovunskih zidina, gdje ih uz bogate svjetlosne dekoracije očekuje i Kuća Djeda Božićnjaka, u kojoj se mogu fotografirati ili napisati pismo Djedu Božićnjaku. Dodatni razlog za sreću imati će mališani s područja Općine Motovun, koje u petak 16.12. očekuje doček Djeda Božićnjaka te podjela paketa povodom božićnih i novogodišnjih blagdana.

Nedjeljni dio programa nudi posebnu obiteljsku poslasticu. Djeca i mladi će se razveseliti programu pripremljenim u suradnji sa sjajnom ekipom Istra Inspirita, koja će nas kroz svoj vremeplov odvesti u vrijeme najvećeg božićnog čuda kroz uprizorenje „Najljepša božićna priča: Dječak iz Nazaretha“. Predstavu ćete imati priliku pogledati svake nedjelje za vrijeme trajanja Adventa, odnosno 4.12, 11.12. i 18.12.2022. godine od 16.30 sati. 

Svoj boravak u Motovunu moći ćete ovjekovječiti profesionalnim fotografijama u renesansnoj kuli “Nova vrata” gdje je pripremljen Božićni photo session, a radno vrijeme foto kutka i ostali detalji biti će objavljeni uskoro na društvenim mrežama i službenoj web stranici Turističke zajednice općine Motovun.

Organizatori događanja su Turistička zajednica općine Motovun, Općina Motovun i Motovun park d.o.o., društvo za komunalne djelatnosti, koji vas pozivaju da dođete u Motovun i provedete čarobne trenutke u bajkovitoj atmosferi!  (iPress)