Vrijeme adventa, kao vrijeme priprave za Božić, prigodno će se obilježiti i u Općini Kanfanar bogatim programom u sklopu „Božićnjaka u Kanfanaru“.

Kroz cijeli će se mjesec prosinac u Kanfanaru održavati razni programi i manifestacije, a sve počinje već ove subote, 3.12., smotrom mladog maslinovog ulja Kanfanarštine na kojoj će biti proglašena najbolja ovogodišnja maslinova ulja ovoga područja.

Već sljedećeg tjedna, u petak 9.12., u Domu mladih će se održati predavanje na temu „Geološke karakteristike i metoda eksploatacije kamena na području Općine Kanfanar“, a dan nakon slijedi sportski i glazbeni program. Naime, 10.12. organizirat će se nordijsko hodanje uz tematsku rutu „Putevima kanfanarskih svetaca“ koja će obuhvatiti brojne kanfanarske crkvice, a istoga dana u župnoj će se crkvi održati i koncert „La magica della chitarra“, uz nastup Piera Luigia Corone iz Italije.

Vikend pred Božić tradicionalno će biti rezerviran za podjelu paketa Djeda Božićnjaka za djecu iz Općine Kanfanar te Božićni sajam na kojemu će se predstaviti zanimljivi suveniri i rukotvorine, kao i druga prigodna ponuda.

Omiljen predblagdanski program „Badnjak u Kanfanaru“ održat će se na sam dan Badnjaka, u subotu 24.12., u svom 12. izdanju, kada će biti pripremljena tradicionalna jela koja su se na ovim prostorima nekada blagovala za ovaj dan.

Na dan Božića u Kanfanaru će se održati i rođendanski koncert grupe Gustafi, a već dan nakon, na redu je i božićni koncert na kojemu će ove godine nastupiti kanfanarska klapa Agata i gosti. (iPress)