Atletski Klub Maximvs u suradnji s Adventom Poreč – Avvento Parenzo i ove godine organizira humanitarnu Adventsku utrku koja će se održati u subotu, 17. prosinca 2022. godine, sa startom u 11 sati na porečkom Adventu.

Utrka je humanitarnog karaktera, te će startnina od 50 kuna biti usmjerena Centru za inkluziju i podršku u zajednici – Poreč. Osim činjenja dobrog dijela, sudionici će moći uživati u trasi uz more, a na osnovu izvršenih predprijava do 13. prosinca, odrasli natjecatelji dobivaju prigodnu sportsku majicu, a djeca slatki poklon paket. Prijaviti se možete OVDJE.

Po završetku utrka i nakon proglašenja pobjednika glavne utrke kojima je Grad Poreč-Parenzo osigurao prigodnu nagradu zasebno za žensku i mušku kategoriju, za sve natjecatelje je osigurana okrjepa i uživanje u sadržajima Adventa.

RASPIS:

Naziv utrke: Adventska utrka Poreč / Corsa dell’Avvento di Parenzo

Organizatori utrke: Grad Poreč - Parenzo u suradnji s Atletskim klubom Maximvs Poreč

Mjesto održavanja: Starogradska jezgra Grada Poreča - Parenzo uz Park Matije Gupca

Vrijeme održavanja: 17.12.2022. (subota)

Start utrke:

I/ Dječja utrka u 10,00 sati,

II/ Glavna utrka / odrasli u 11,00 sati

Start – Cilj utrke: Prostor ispred Lučke kapetanije Poreč

Trke:

I/ Dječja utrka u 10,00 sati prema sljedećem rasporedu:

  1. 1. predškolci duljina staze 100 m
  2. 2. dob djece 1. i 2. razredi duljina staze 200 m
  3. 3. dob djece 3. i 4. razredi duljina staze 400 m
  4. 4. dob djece 6. razred duljina staze 600 m
  5. 5. dob djece 7. i 8. razredi duljina staze 800 m

II/ Glavna utrka / odrasli u 11,00 sat duljina staze 5 km

Vremenski limit: 1 h

Startnina i prijava:

Odrasli natjecatelji uplaćuju startninu od min. 50,00 kn za glavnu trku na licu mjesta na dan utrke zaključno 1 h prije početka utrke. Sva uplaćena startnina biti će namijenjena porečkom Centru za inkluziju i podršku u zajednici.

Na osnovu izvršenih predprijava do 13.12.2022. godine do 15,00 sati, koje se mogu izvršiti OVDJE odrasli natjecatelji dobivaju prigodnu sportsku majicu, a djeca slatki poklon paket.

Prijavu je moguće izvršiti i nakon 13.12.2022. do sat vremena prije početka dječje i glavne utrke, ali u tom slučaju nije garantiran slatki poklon paket za djecu i majica za odrasle natjecatelje.

Za natjecatelje su osigurani voda i voće, a po završetku utrka vrši se proglašenje pobjednika dječjih utrka i glavne utrke kojima je Grad Poreč – Parenzo osigurao prigodne nagrade.

Informacije: e-mail tajnik Kluba Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trasa:

VAŽNO JE ZNATI!

Svaki natjecatelj svojom prijavom izravno je suglasan da se na utrci natječe na osobnu odgovornost, da je upoznat s pravilima i propisima utrke kojih će se pridržavati, te da je upoznat s mogućim rizicima koje ovo natjecanje sadrži.

Svojom prijavom natjecatelj se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke bilo prema natjecateljima ili trećim osobama.

Svojom prijavom natjecatelj potvrđuje da je zdravstveno sposoban i u odgovarajućoj psiho-fizičkoj kondiciji primjerenoj za ovakvu vrstu natjecanja.

Natjecatelji mlađi od 16 godina, a koji na dan utrke imaju najmanje 14 godina mogu učestvovati uz odobrenje roditelja koji su prethodno upoznati s činjenicom da kroz konzultacije s liječnikom sportske medicine moraju biti detaljno upoznati s zdravstvenim stanjem svoga djeteta

Želimo vam dobru zabavu na porečkoj adventskoj utrci!

Bogati program provjerite na http://www.adventporec.com ili na Facebook stranici: www.facebook.com/adventporec