Gradonačelnik Filip Zoričić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivana Sokolov posjetili su danas, 23. rujna 2024. godine Dječji vrtić Centar u Rižanskoj gdje su nakon višemjesečnih radova s današnjim danom s radom krenule dvije nove jasličke skupine.

Predstavnike Grada Pule dočekala je ravnateljica Dječjeg vrtića Pula Đurđica Grbac koja je izrazila zadovoljstvo okončanjem radova.

„Nakon višemjesečnih radova na objektu DV Centar koji su uključivali proširenje kuhinje, dogradnju prostora za dvije nove skupine i obnove nadstrešnica na terasama postojećeg objekta, sretni smo što su radovi uspješno okončani i što možemo reći da se život vrtića vraća u normalu. Sada PO Centar ima osam skupina, dakle dosadašnjih šest te dvije nove skupine. Veliko nam je zadovoljstvo što smo proširenjem vrtića dobili prostor za dvije nove jasličke skupine i tako dobili mogućnost zadovoljavanja potreba djece, ali i roditelja, koji su željno dočekali otvaranje kako bi mogli mirno ostaviti svoje dijete u vrtiću i otići na posao“, rekla je ravnateljica Grbac.

„Nastavljamo s kontinuiranim ulaganjima u predškolske i školske ustanove i to će i dalje biti naš prioritet. Iznimno mi je drago što su danas s radom započele još dvije jasličke skupine u adekvatnim uvjetima. Osim toga, vrtić je dobio i novu suvremenu kuhinju za pripremu dječjih obroka. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovom značajnom projektu, a mališanima i njihovim tetama koji će boraviti u ovim prostorijama želim puno lijepih trenutaka, smijeha i radosti“, poručio je gradonačelnik Zoričić. 

Naime, dogradnjom Dječjeg vrtića Centar stvoren je prostor za dvije nove jasličke skupine od 24 djece, kako je i najavljivano. Osim toga, dogradila se i osuvremenila vrtićka kuhinja koja je sada opremljena profesionalnom opremom čime se uvelike povećao kapacitet kuhanih obroka, a i obnovljene su nadstrešnice na terasama.

Podsjetimo, ukupna vrijednost radova iznosila je 844 tisuće eura bez PDV-a. Dio sredstava za rekonstrukciju i dogradnju vrtića osigurao se iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. - 2026. u iznosu od 325 tisuća eura što je 40 posto ukupne investicije. Grad Pula osigurao je bespovratna sredstva u sklopu programa „Dogradnja područnog dječjeg vrtića Centar u Puli“ u sklopu Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova.  (iPress)