Ovaj vikend pruža nezaboravno putovanje kroz vrijeme jer će se u Arheološkom parku Vižula u Medulinu održati Vikend antike, dok se istovremeno obilježava i Svjetski dan turizma na Medulin Rivieri. Posjetitelji svih uzrasta pozvani su da se u subotu i nedjelju, 28. i 29. rujna, pridruže dvodnevnim sadržajnim aktivnostima.

Zakoračite u prošlost uz impresivne prikaze drevnih zanata, svjedočite uzbuđenju gladijatorskih i legionarskih kampova, pa čak i sudjelujte u maloj Gladijatorskoj školi gdje će vježbanje mačevanja i priprema za borbu očarati djecu i odrasle. Jedinstvena povijesna i prirodna ljepota Vižule pruža savršenu pozadinu za istraživanje kulturne baštine, a sadržajan program povodom Dana turizma učinit će vikend još zabavnijim.

Svi posjetitelji dan mogu započeti ronjenjem s brodom za ronioce ili kajak turom, dok oni koji više vole ostati na kopnu mogu uživati ​​u jahanju ili vožnji biciklom Medulin Rivierom. Djeca i obitelji također će pronaći mnoštvo zanimljivih aktivnosti kojima se mogu pridružiti tijekom vikenda, poput raznih radionica.

Savršen spoj povijesti i avanture za sve posjetitelje, ne propustite i vidimo se na Vižuli!, pozvali su iz TZ Medulina. (iPress)