Četvrti Sea Star Festival održat će se po planu i u skladu s objavljenim programom 22. i 23. svibnja u umaškoj laguni Stella Maris, priopćili su u četvrtak organizatori iz EXIT tima.

Takva je odluka donijeta na temelju očekivane normalizacije stanja s epidemijom koronavirusa, a EXIT tim nastavlja intenzivno pratiti situaciju u Hrvatskoj i upute dobivene od nadležnih organa.

"U Kini je s toplijim vremenom došlo do drastičnog pada broja novih slučajeva za 99 posto, a prema mišljenju epidemiologa, isto se očekuje i u Europi, kako bude rastao broj toplih i sunčanih dana, koji su ključni za zaustavljanje virusa", stoji u priopćenju organizatora.

"Zbog svega toga se očekuje da će se stanje u Hrvatskoj i Europi vratiti u normalu puno prije Sea Stara, tako da smo uvjereni da će umaški biser na spektakularan način označiti početak turističke sezone", dodaje se.

Novo izdanje Star Festivala ugostit će velika glazbena imena kao što su Cypress Hill, Amelie Lens, Meduza, Dubioza Kolektiv, Umek, Vojko V, Kuku$, z++, Klinac, Farrago, Insolate, Tijana T i mnoga atraktivna regionalna i internacionalna imena. Uz glavne dane, 22. i 23. svibnja, festivalski program bit će "podebljan" Welcome Partyjem 21. svibnja, te Closing Partyjem 24. svibnja.

(Hina)