Predstava 'Kretanje' Teatara Bitef iz Beograda održat će se u Istarskom narodnom kazalištu, u četvrtak 19. svibnja 2022. s početkom u 20 sati. Predstava je inače dobitnik šest prestižnih Sterijinih nagrada 2020. godine.

Projekt KRETANJE je imerzivna predstava koja omogućava publici da krećući se kroz različite prostore kazališta, uroni u šest različitih svjetova, gdje ljudi i prostori pričaju intimne monologe o usamljenosti. Upotrebom govora, ali i suvremenog plesa, šest različitih priča u šest različitih intimnih prostora, pruža doživljaj ekskluzivnosti i uzbudljive taktilnosti za publiku, zahvaljujući blizini izvođača, interaktivnosti, malom broju publike i aktivaciji čula dodira, mirisa...

Glumci će svojim monolozima u obliku ispovijesti problematizirati ekskluzivnost imanja vremena i prostora u svrhu suočavanja sa problemima koji te muče, da o njima progovoriš i da ih proživiš.

Glume: Aleksandar Đinđić, ana Mandić, jelena Ilić, milica Stefanović, Alelsandar Petković, a redateljica je Jovana Tomić. (iPress)