U nedjelju 18.9. u Kanfanaru će se održati drugo izdanje Dvigrad Blues Festivala. Nakon prošlogodišnjeg prvog izdanja ove nove glazbene manifestacije koja se pokazala iznimno uspješnom, Udruga Gustafi, predvođena Edijem Maružinom, uz pomoć Istarske županije i Općine Kanfanar organizira cjelodnevni blues program u Parku kod Place u Kanfanaru. Sa početkom u 12 sati, u maniri američkog juga i starih seoskih fešti, ove će se godine na Festivalu predstaviti sedam blues izvođača: Messerschmitt, Restless Sea i Edi East Trance Blues iz Istre, Delta Blues train iz Liburnije, Small House Brown iz Zagorja, Hačo & Torro (IT), te blues atrakcija iz Napulja – Lino Muoio Mandolin Blues.

Uz navedeni službeni dio, u programu će učestvovati i grupa Paljarica predvođena Mauriziom Mirkovićem, mladim, a već legendarnim kantadurom koji će na manjem stageu izvesti svoj etno program, a na istoj će pozornici nastupiti i nekoliko vrsnih blues usnoharmonikaša koji će izvesti svoj egzibicionistički nastup u sklopu Harp Challenge Showa.

Cijeli program bit će popraćen vinskom ponudom istarskih vinara, kao i ponudom pršuta Pršutarne Tomaso iz Vošteni. Posjetitelje Dvigrad Blues Festivala ove godine očekuje i posebna gastro ponuda – burgeri s boškarinom, a pobjednik kuharskog showa „3-2-1-kuhaj!!“  Juan Sanchez će pripremati buritose i tortilje, također i s boškarinom.

Ulaz je besplatan. (iPress)