U nastavku donosimo sve izvedbe u Istarskom narodnom kazalištu u Puli koje će se odigrati u veljači 2023. godine.

10 godina na sceni INK-a

2. veljače 2023., ČET 19:30 h MISTERO BUFFO 2

AUTOR: Dario FO

REDATELJI: Aleksandar BANČIĆ, Valter ROŠA

IGRA: Valter ROŠA

Prošlo je više od deset godina otkad je Valter Roša izišao na pozornicu Istarskoga narodnog kazališta i izveo ovaj klasik,  nobelovca Darija Foa, po prvi puta prevedenog na istarsku čakavicu. Ovoga puta, za proslavu desetogodišnjice igranja, četiri nove lakrdije dodane su raskošnom dosadašnjem repertoaru.

Trajanje: 90 minuta

-------------

7. veljače 2023., UTO 19:30 h AMARCORD REPRIZA        

Koprodukcija s HNK „Ivana pl. Zajca“ Rijeka

AUTORI: Federico FELLINI | Antonio GUERRA | Luciano DELPRATO

REDATELJ: Luciano DELPRATO

IGRAJU: Olivera BALJAK, Tanja SMOJE, Jelena LOPATIĆ, Aleksandra STOJANOVIĆ OLENJUK, Biljana LOVRE, Ivna BRUCK, Serena FERRAIUOLO, Jasmin MEKIĆ, Dean KRIVAČIĆ, Giuseppe NICODEMO, Edi ČELIĆ, Mario JOVEV, Andrea TICH, Deni SANKOVIĆ

Djelomično autobiografska priča o starenju, nostalgična, duhovita, gorko-slatka drama koja pripovijeda priču o razuzdanoj skupini likova u slikovitom talijanskom gradiću Riminiju, Fellinijevu rodnom mjestu, vraća nas u redateljevo djetinjstvo i Rimini 1930-ih obilježen tradicionalnim društvenim spektaklima i obiteljskim ritualima. Luciano Delprato, nakon dva velika uspjeha na repertoaru riječkog Kazališta (višestruko nagrađivani „Kralj Edip” i „Decameron“) i ovoga puta je pokazao svu raskoš svog redateljskog talenta.

Trajanje: 100 minuta

-------------

8. veljače 2023., SRI 19:30 h AMARCORD

REPRIZA                    

------------

14. veljače 2023., UTO 19:30 h OBROVAC2               

KONCERT  

IZVOĐAČI: Tamara OBROVAC Transhistria quartet

Tamara OBROVAC - glas

Uroš RAKOVEC  - gitara, citra

Žiga GOLOB - kontrabas

Krunoslav LEVAČIĆ - bubnjevi

VIDEO PROJEKCIJE: Ivan MARUŠIĆ KLIF

Jedinstvena umjetnička audio-vizualna izvedba, susret glazbene i likovne umjetnosti u kojoj se izvedba „Tamara Obrovac Transhistria quarteta“  spaja sa video projekcijama slika njenog oca, slikara Ivana Obrovca (1937.-2019.) u režiji video umjetnika Ivana Marušića Klifa.

Trajanje: 60 min

-------------

17. veljače 2023., PET 19:30 h FRANCAMENTE

PREMIJERA, Koprodukcija sa Zajednicom Talijana Pula

Autorski projekt Petre B. BLAŠKOVIĆ

Franca Rame, jedna od najvećih ikona aktivističkog kazališta, društva, satire, feminizma, politike, gotovo bolne komedije, lojalnosti ideji, beskompromisnoj borbi za vlastite ideale, žrtva licemjernog društva koji se boji istine, centar je ovog autorskog projekta koji ne vraća na scenu samo neke od njenih autorskih tekstova napisanih s mužem Dariom Foom, već priča i priču jednog života posvećenom dostojanstvu života.

Francamente... Iskreno. U životu i na sceni, na televiziji i u parlamentu... Nema razlike gdje se govori .  RIJEČ KAO SLOBODA,   kao udisaj bez kojeg se ne može ...ne bismo mogli moći...

Trajanje: 70 minuta

------------

18. veljače 2023., SUB 19:30 h FRANCAMENTE

REPRIZA 

-------------

20. veljače 2023., PON 19:30 h FRANCAMENTE

REPRIZA 

------------

25. veljače 2023., SUB 19:30 h QUINTETTO A PLETRO

KONCERT  'Giuseppe Anedda', Italija

IZVOĐAČI /

Emanuele BUZI - mandolina

Norberto GONÇALVES da CRUZ - mandolina

Valdimiro BUZI - mandola

Andrea PACE - gitara

Emiliano PICCOLINI – kontrabas

Trzalački  Quintet “Giuseppe Anedda”  nastao je kao homagge velikom mandolinisti koji je posvetio svoj život širenju i revalorizaciji mandoline. U svom dvadesetogodišnjem koncertnom djelovanju nametnuo se kao jedan od najboljih trzalačkih ansambala na međunarodnoj sceni.

Vjerni sljedbenici Anedde čine  etablirani solisti i docenti na glavnim talijanskim glazbenim institucijama.  Ansambl je nastupao u Italiji i inozemstvu (Španjolska, Portugal, Austrija, Francuska, Njemačka, Japan)  u prestižnim dvoranama stekavši poštovanje javnosti i kritike kao i posebna  priznanja.

Trajanje: 60 minuta

------------

28. veljače 2023., UTO 19:30 h TVORNIČKE POSTAVKE

GOSTOVANJE Kazalište Moruzgva, Zagreb

AUTORI Ivica IVANIŠEVIĆ, Marina VUJČIĆ

REDATELJICA: Ksenija MARINKOVIĆ

IGRAJU: Ana BEGIĆ TAHIRI, Amar BUKVIĆ, Iva JERKOVIĆ, Ivan ČUIĆ

Dr. Krešimir Brlek, ugledni zagrebački otorinolaringolog s političkim ambicijama, i njegova supruga Dagmar, sveučilišna profesorica antropologije, mirno su živjeli zaokupljeni znanstvenim radom i dosljedni dubokom uvjerenju kako je seks precijenjen. A onda se u stan iznad njihova uselio dalmatinski estradno-ljubavni par umjetničkih imena Angelo Biondi  i Deziderata De koji će im u život unijeti, najblaže rečeno, dašak neočekivane svježine. Mogu li se ova dva para, nakon što su ispremiješali partnere, krevete, karijere, ambicije i navike, resetirati na tvorničke postavke?

Trajanje: 85  minuta