Samo nekoliko sati prije gostovanja kod Rijeke u trećem kolu Prve Hrvatske nogometne lige, Istra 1961 objavila je da je njezin nogometaš pozitivan na koronavirus, priopćio je u subotu taj pulski prvoligaš, uz napomenu da ne mogu objaviti identitet oboljelog igrača

Nogometni klub (NK) Istra 1961 istaknuo je da, sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR), ne mogu objaviti identitet zaraženog igrača.

Kako je još jutros izvijestio Županijski stožer civilne zaštite među četiri novozaražene osobe u posljednja 24 sata u Istri je i jedan španjolski državljanin. Neslužbeno se doznaje kako je taj Španjolac igrač NK Istre 1961. 

"Odmah po primitku obavijesti igrača o mogućim simptomima, liječnička služba NK Istre 1961 je, sukladno svim propisanim mjerama, obavijestila nadležnu epidemiološku službu, igrač je tijekom petka primio pozitivan nalaz te mu je određena mjera stroge samoizolacije, u skladu s preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i radne skupine Hrvatskoga nogometnog saveza" navodi se u priopćenju NK Istre 1961.

Svi ostali nalazi negativni

Po obavijesti o pozitivnom nalazu jednoga od igrača, u subotu ujutro testirani su svi igrači prve momčadi i cjelokupnoga stožera prve momčadi putem kvalitativnog imunokromatografskog testa za otkrivanje antitijela IgG i IgM na SARS-CoV-2 te su svi ostali nalazi negativni. Svi članovi prve momčadi bit će dodatno testirani na COVID-19 idućih dana.

Sukladno procjeni epidemiološke službe u ovom trenutku nema potrebe za samoizolacijom ostalih igrača ili članova stručnoga stožera, izvijestio je NK Istra 1961.

Najavljeno je da će se u klubu narednih dana provoditi pojačani nadzor i pozorno će se pratiti situaciju unutar kluba kako bi se zaštitili igrači, stručni stožer i svi djelatnici.

Momčad NK Istra 1961 otputovala je u Rijeku gdje će večeras s početkom u 17,55 sati odigrati prvenstvenu utakmicu protiv NK Rijeke. 

(Hina/foto arhiva)