Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se uspio plasirati u polufinale US Opena, njega je u četvrtfinalu svladao Nijemac Alexander Zverev sa 1-6, 7-6 (5), 7-6 (1), 6-3 nakon tri sata i 24 minute igre.

Bio je ovo peti međusobni susret Ćorića i Zvereva i druga pobjeda njemačkog igrača. Na US Openu su se sastali po drugi put, prije tri godine je u 2. kolu bolji bio Ćorić.

Ćorić je odlično otvorio susret, dva je puta oduzimao servis Zverevu u prvom setu te ga riješio u svoju korist sa 6-1. Naš je trenutačno prvi igrač ostvario "break" i u petoj igri drugog seta za vodstvo od 3-2, ali nije uspio tu prednost i zadržati jer je Zverev vratio izgubljeni servis u osmoj igri, pa je o pobjedniku te dionice odlučivao "tie-break". I u odlučujućoj igri prvi je do prednosti stigao ćorić, no Zverev je osvojio četiri od posljednjih pet poena te poravnao rezultat u meču.

U trećem setu igrači su razmijenili po "break" u ranoj fazi, a potom su držali gemove na svom servisu do novog "tie-breaka". No, ovaj put Zverev je bio dominantan, poveo sa 4-0 i mirno ga riješio u svoju korist sa 7-1.

Veliku priliku Ćorić je imao u petom gemu četvrtog seta kada je stigao do 0-40 na servis Zvereva, no nije iskoristio niti jednu od te tri vezane "break-lopte" kao niti još jednu prednost. Zverev je to znao iskoristiti, oduzeo je servis Ćoriću za vodstvo od 5-3, a onda prilikom servisa za meč iskoristio treću meč-loptu.

Ćoriću je ovo bio prvi nastup u četvrtfinalu nekog "grand slam" turnira, dok je Zverev drugi put stugao do polufinala. Prvi je igrao u siječnju ove godine na Australian Openu kada je izgubio od Austrijanca Dominica Thiema.

Zverev će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta između Španjolca Pabla Carrena i Kanađanina Denisa Šapovalova.

(Hina)