ROVINJ - Ženski rukometni klub Rovinj i veteranke kluba pored korone i mjera opreza svojoj bivšoj igračici (sada članici zagrebačke Lokomotive) na Turnini prilazu gradu Rovinju priredile su dobrodošlicu rukometnoj reprezentativki Hrvatske mladoj 22-godišnjoj Teni Japundža lijepi doček koja je prve rukometne korake započela u Rovinju.

U ime kluba ŽRK Rovinj prvi njezin i sadašnji trener Edvin Radović uručio je najmlađoj Hrvatskoj rukometnoj reprezentativki Teni Japundža prigodni poklon, koja je bila sudionik povijesnog uspjeha za ženski rukomet u Hrvatskoj. Bilo je veliko slavlje koje su priredili članovi kluba i nekoliko simpatizera rukometnog sporta Rovinja. Nakon što su svi čestitali rovinjskoj rukometnoj reprezentativki sa maskama na licu, kolona automobila u pratnji policije krenula prema gradu Rovinju gdje su kroz grad sa sirenama dali do znanja da se u svoj rodni grad vratila mlada Tena Japundža. Svakako bio je dirljiv susret roditelja mame Ranke, tate Tihomira i sestre Une koji su zagrlili svoju kćer Tenu na dolasku iz Zagreba. Pravo veselje priredile su veteranke Mihaela, Zvjezdana, mama Ranka,Sandra, Đeni, Sendy,Dorijana, Jadranka, Ingrid i Ariana.

Uzbuđena i suzama na očima skromna, mlada Tena kaže: Nakon dočeka na aerodromu u Zagrebu na povratku u domovinu ovo nisam očekivala što mi je priredio moj bivši klub Rovinj. To je još jedan znak i vidi se da moj rodni grad Rovinj voli sport i rukomet koji ima dugu tradiviju u kojem sam ja započela prve rukometne korake. Ovo neću nikada zaboraviti i još jednom veliko hvala svima koji su bili uz mene i Hrvatsku reprezentaciju koja je došla do velikog povijesnog uspjeha. Sad se vidi da je i Rovinj prava rukometna sredina, veliko hvala svima.

(I. Radetić/iPress)