Regularan dio Paket24 Premijer lige polako dolazi kraju, a borba za ulazak u Ligu za prvaka dugo nije bila ovako uzbudljiva. Rukometaši Poreča u 15. kolu ugostili su momčad Gorice koja se morala iskupiti nakon dva poraza, ali i osvetiti za poraz na domaćem terenu u prosincu. S druge strane, Poreč se nakon izgubljenog susreta u Umagu htio vratiti pobjedama koje bi zadržale vrh tablice. Nakon borbenih 60 minuta porečki sastav sjajnim drugim poluvremenom osigurao je pobjedu 22:19 (12:12) i ostao vodeća momčad lige tri kola prije kraja.

Obje momčadi krenule su borbeno u susret s čvrstim obranama i već na početku vidjelo se da će ovo biti vrlo težak i zanimljiv susret. Poveo je Poreč preko Vedrana Mataije, ali je brzo uzvratio Dominik Novak za poravnanje. Za prvo +2 odvajanje imao je priliku gostujući sastav, ali sedmerac Novaka brani Ivan Vekić na golu. No, napokon do tog odvajanja Gorica stiže preko Luciana Bure, no nije se dugo zadržalo pa je Poreč preuzeo vodstvo na svoju stranu preko Mateja Medveda za 6:5.

Igralo se gol za gol sve do 18. minute kada Gorica povezuje tri uzastopna napada i odlazi na 10:7. Poreč je imao nešto problema u napadu, ali nije popuštao. Ta upornost bila je nagrađena i serijom 2-0 Poreč smanjuje zaostatak na minus jedan uz golove Antonija Pribanića i Matije Rađakovića. Do poluvremena gosti nisu uspjeli zadržati prednost pa se na odmor otišlo pri 12:12.

Nastavak susreta bolje su otvorili domaći igrači, a Gorica se krenula mučiti u obrani, a zaustavljao ih je Ivan Vekić na golu koji je do 45. minute susreta imao 11 obrana. Uz dobro organiziran napad Poreč je preko Filipa Glavaša, Medveda i Rađakovića otišao na 16:13. A onda post od pogodaka s obje strane koji je trajao sedam minuta, a prvi ga prekida Novak s linije sedam metara. 

Nije dugo ni Poreč čekao na novi pogodak, točnije dva koja zabija Rađaković za prvih +4 u susretu, a kasnije ponovno biva siguran za 20:15 šest minuta prije kraja. To je bila dovoljna razlika koju Gorica više nije mogla sustići, a Poreč je slavio 11 pobjedu u sezoni i ostanak na vrhu tablice rezultatom 22:19.

Kod Poreča najefikasniji bio je Matija Rađaković s devet pogodaka, po tri su dodali Matej Medved, Luka Moslavac i Filip Glavaš. Na vratima Ivan Vekić imao je 14 obrana od 33 udarca, ukupno 43%.

- Teška utakmica, ali nemam što reći osim svaka čast mojim igračima. U jednom trenutku smo u prvom poluvremenu gubili tri razlike, ali smo se dogovorili da to nije ništa i da će doći naših pet minuta. To smo čekali i u drugom poluvremenu smo prelomili, golman je bio odličan, i svi igrači. Ne mogu nikoga izdvajati jer su prava klapa i skidam im kapu, rekao je Ilija Lovrinović.:

- Velika dva boda i bitna pobjeda. Bitno je da smo se nakon početnog minusa i nervoze vratili kao ekipa. Odigrali smo fanatičnu obranu drugo poluvrijeme i smatram danas je to iščupalo s odličnim Vekićem na golu. I Filip Glavaš se odlično uklopio i momčad. Skidam kapu svima. Svaka sljedeća utakmica je bitna i dodatna prilika da osiguramo Ligu za prvaka. Sesvete su odlična ekipa s velikom rotacijom i oni će dati sve od sebe za slavlje, kaže Matija Rađaković.

Paket24 Premijer liga, 15. kolo: RK Poreč – HRK Gorica 22:19 (12:12)

RK Poreč: Krbavčić, Vekić 14 obrana (13+1); Nikić, Mataija 2, Medved 3, Lugar, Petrov, Gudić, Moslavac L. 3, Rađaković 9, Plovanić, Moslavac K., Vinković, Glavaš 3, Pribanić 2, Ljubić
Isključenja: 12 minuta (Petrov 2 min., Moslavac L. 2 min.,  Ljubić 2 min., Gudić 2 min., Glavaš 4 min.)
Sedmerac: 6/7

HRK Gorica: Purić 6 obrana (5+1), Sladoljev 4 obrane  (4+0); Ceković 1, Zrinušić, Goričanec, Negran 1, Šalić, Čakarić 5, Vrbić, Grizelj 1, Bura 2, Barišić 1, Svržnjak 2, Tomašć, Novak 4, Gal 2
Isključenja: 10 minuta (Ceković 2 min., Bura 2 min., Barišić 2 min., Gal 4 min.)
Sedmerci: 1/3