Prologom u Umagu danas je započela četverodnevna utrka Trofej Istarsko proljeće u kojem je najbolji bio Lars Boven, Nizozemac iz Jumbo - Visma Cycling Team s vremenom od 1:13:17. Na umaškom vjetru drugi najbolji rezultat ostvario je Henri Uhlig iz Njemačke, Red-Net-Rose-Team (1:13:99), dok je treći već poznati pobjednik Trofeja Umag od prije nekoliko dana, predstavnik talijanskog Pro Teama Vini Zabu, Jakub Mareczko (1:14:16).

Današnji prolog, kako je objasnio sportski direktor Istrian Spring Trophiesa, Ivica Gržinić, zapravo predstavlja prezentaciju pojedinaca uoči trka koje slijede naredna tri dana:

- Vrijeme za pojedinačni kronometar danas je bilo idealno za bicikliste. Malo bočnog vjetra im nije smetalo, nastupio je maksimalan broj sudionika, od predstavnika hrvatskog teama najbolji je bio naš Antonio Barać, 68. mjesto, s vremenom 1:18:38, uz napomenu da sprint nije njegova disciplina. Od sutrašnje etape duge 168 km, koja će se voziti od Poreča do Funtane, s početkom u 11 sati, očekujem da bi pobjednik mogao biti solidan sprinter koji će prevaliti brdske dionice jer cilj je u ravnici kojoj prethodi posljednja brdovita dionica, negdje oko 8 km prije cilja, odnosno oko Limskog kanala. Zbog vremenske prognoze nadamo se samo da natjecateljima neće biti prehladno i da neće biti padova zbog moguće kiše i skliskih kolnika. S dispečerskom službom HŽ-a dogovorili smo i osiguran prijelaz preko pruge, rekao je Gržinić, koji je ujedno i idejni začetnih ovih triju utrka, krovnog naziva Trofej Istarsko proljeće odnosno Istrian Spring Trophies, koje se održavaju između 9 i 22 godine na našem najvećem polutoku.

Podsjećamo i da je cijelo natjecanje, zbog kojeg sudionici s predstavnicima organizacije u Istri borave puna 2 tjedna, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, a nakon drugog testiranja od 8. ožujka - svi su i dalje negativni.

(iPress)