Na relaciji Poreč - Funtana vozila se prva utrka Trofeja Istarskog proljeća/Istrian Spring Trophyja koju je osvojio Filippo Fortin (3:42:45) iz austrijskog Vorarlberg Teama, za njim su u vremenu pobjednika u cilj ušli: drugoplasirani Daniel Auer, WSA KTM Graz, a onda i redovito spominjani na ovogodišnjim Istrian Spring Trophies utrkama, Filippo Fiorelli, Bardiani CSV Faizane.

Današnja je utrka bila po mnogočemu zahtjevna i nepredvidiva jer osim zahtjevnih dionica koje su prolazili naši natjecatelji, velika je biciklistička borba bila još i teža zbog vremena kojim je dominirala hladnija kiša s vjetrom zbog čega su svi natjecatelji zaslužili čestitke.

Filippo Fortin dobitnik je i žute majice koju će nositi i na sutrašnjoj 165 km etapi Vižinada - Motovun s posebno zahtjevnim usponom do Oprtlja.

Zelenu majicu za sprint danas je osvojio Daniel Savini, Bardiani CSV Faizane, dok je plava pripala Loganu Shteinu iz Vino-Astana Motors kazahstanskog Teama.

Sutra s početkom u 11 sati kreće Kraljevska etapa: Vižinada - Motovun s usponom do Oprtlja duljine 165 km te se nadamo da će naši natjecatelji biti odmorni i dočekati je jednako spremni.

(iPress)